Artikel

UFC stänger av Ariel Helwani på livstid

Världens mest kända MMA-journalist är utan tvekan Ariel Helwani på MMAFighting.com. Sajten han jobbar på är den största inom MMA och hans måndagsprogram ”The MMA Hour” är väldigt populärt.

Nu har Ariel blivit avstängd från UFC på livstid och det tillsammans med Casey Lyden och den troligen mest erfarne och kändaste fotografen (inom MMA) Esther Lin.

 

Anledningen till avstängningen är att Ariel skrev om nyheten att Brock Lesnar kommer fightas på UFC 200 innan UFC själva gått ut med det. Ariel blev tagen åt sidan och Dana White ska ha sagt, enligt Ariel, att han är för negativ. Det som sen skedde var att Ariel och hans två kollegor blev eskorterade ut ur arenan och meddelade att de är avstängda på livstid av UFC.

Inte den första som blivit avstängd

Sherdog är en av världens största sajter som är fokuserad på MMA och deras bibliotek med fighters och deras record är världens största. Dess grundare Jeff Sherwood var en av de första som blev portade från UFC och Dana White har flera gånger berättat att Jeff är hans fiende till den dagen han dör. Anledningen till avstängningen av Jeff Sherwood är otydlig men en sak är säker och det är att UFC och Dana White länge varit lite lynniga när det kommer till journalister. Josh Gross, Loretta Hunt och en rad andra har blivit portade.

Det är förstås helt upp till UFC vilka de vill ska få tillträde till deras galor och visst bör alla kunna ifrågasätta om en journalist gör något etiskt tveksamt (enligt dem) eller rent av felaktigt.

Ariel

När det kommer till Ariel Helwani är det illa för han har gjort massor för sporten och inte minst UFC. Han har jobbat på FOX med UFC-sändningar men mer än så har han blivit känd för sin kunnighet och sköna nördighet när det kommer till MMA.

Jag har personligen bara träffat Ariel ett par gånger men följt honom länge och jag tycker han alltid skött sig exemplariskt och varit ärlig.

UFC misstänker att Ariel har en ”Mullvad” inom UFC och en del pekar på att det kanske rör sig om två. Ariel själv avslöjar inte någon källa men påstår sig inte ha någon.

UFC bör nu genast se över sin policy, låta Ariel gå på galorna igen som press och varför inte göra en del förändringar. Den vi alla journalister alltid väntar på för svar är Dana White. OM det fanns möjlighet att intervjua matchmakers Joe Silva och Sean Shelby skulle det var riktigt bra, men de har munkavel och så även många andra. Att vilja ha kontroll på vad som sägs är inte så konstigt men att UFC är blivit för stort för att en person ska styra all PR råder det ingen tvekan om.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer