Nyhet

Grand Prix brons skickar Mia Hermansson till OS

Ytterligare två svenskar har säkrat sin OS-plats. Mia Hermansson och Robin Pacek har båda deltagit vid Grand Prix i Almaty, Kazakstan och nu har Sverige fyra kvalificerade till OS – ett rekord för svensk judo.

I helgen hade två svenskar chansen att ta sig hela vägen till OS. Och den chansen förvaltades. Fjärdeseedade Mia Hermansson gjorde en rivstart i -63 kilosklassen. Efter två ipponsegrar, vilket innebär full poäng, så nådde hon semifinal.

Men i semifinalen gjorde förstaseedade mongoliskan Tsend-Ayush allting rätt och stoppade Hermanssons guldchanser. Bronsmatchen mot Maricet Espinosa, den andraseedade kubanskan, kom dock att bli lyckad och Hermansson knep bronspengen.

Hennes egna poäng var dock mindre väsentliga. Det var faktumet att hennes konkurrenter för OS-platsen slogs ut och inte kunde komma ikapp som spelade roll.

Robin Pacek hade en jobbigare dag med förlust i första matchen i -81 kilosklassen mot portugisen Lima med allra minsta marginal. Samtidigt presterade de andra som jagade efter en OS-plats.

För Pacek blev räddningen hans EM-brons några veckor tidigare. Tack vare tredje platsen lyckades han stanna kvar på en OS-kvalplats trots det mindre lyckade resultatet i Almaty.

Sedan tidigare har Martin Pacek och Marcus Nyman kvalat in i -100 kilosklassen respektive -90 klassen.

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer