Nyhet

Fler sensorer på skydden till Rio

World Taekwondo Federation har beslutat att ändra fotskydden lagom till sommarens OS. Skillnaden är antalet sensorer – som går från 7 stycken till 11.

Världsförbundets tekniska råd har testat fotskydden med den nya modifieringen och godkänt förslaget. Designen består, det är endast antalet sensorer som ökar. Förändringen sker främst för att förbättra systemet och således minska risken för felaktiga bedömningar.

De nya fotskydden är dock inte tillgängliga för alla Taekwondo-utövare riktigt än. Varje utövare i Rio kommer erbjudas två par för att kunna träna med skydden. Tanken är en större spridning efter mästerskapet, beroende på dess framgång.

Men de nya fotskydden har redan hunnit diskuteras bland utövare. Konceptet med sensorer introducerades för ex antal år sedan. Flera menar att sporten har tappat mycket av sin spänning. Att variationen av tekniker tycks ha minskat bland eliten, vilket i sin tur leder till mer likartade matcher. Andra menar att Taekwondo börjar bli ännu en kommersialiserad idrott.

OS i Rio drar igång den 5 augusti och Taekwondo gör sin entré i mästerskapen den 17 augusti.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer