Nyhet

VM-guld i kempo till Tilda Ek

Sverige skickade en representant till Kempo-VM i Rumänien, Tilda Ek, som länge varit ett framtidslöfte inom sporten. På plats levererade hon, bokstavligen, en riktig guldinsats.

De tävlande för U-21 slogs detta år samman med seniorklassen i världsmästerskapen i kempo.  Tilda Eks ambition med resan till Rumänien var att tävla i just U-21 men plötsligt ställdes hon alltså inför faktumet att tävla som senior. Något som, såhär i efterhand, kanske inte gjorde så jättemycket då hon lyckades bärga hem guldet och numera kan titulera sig som världsmästarinna. Efteråt valde hon att kredda sitt team som enligt henne själv varit ovärderliga.

   – Utan mina coacher och träningskompisar hade det nog inte gått. Mixen av att träna med både killar och tjejer har också gjort mig mer förberedd. Jag har varit fokuserad på min träning, säger Tilda Ek till Budkampsport.se.

Foto: Martin Jönsson

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer