Nyhet

Svenskt medaljregn på Finnish Open

För drygt två helger sedan gick den finska BJJ-tävlingen Finnish Open av stapeln. Där lyckades våra svenska representanter kamma hem en hel drös medaljer.

Prana JJ glänste vackert på andra sidan Östersjön när de bärgade en hel hand full av guld på Finnish Open. Emad Omran (Lila -76), Cemil Karahan (lila -100,5), Simon Immerstrand (blå, -88,3), Quena Soruco (blå -58) och Ambar Villagran (blå, -69 samt öppna klassen) bidrog alla till att Prana också blev bästa svenska klubb för tredje gången i följd.

Hilti Fightcenter Uppsala hade en tävlande på pallen där deras Sophia Nordenö vann både damernas lila-brunbältsklass i -64 samt silver i den öppna klassen.

Mika Brorsson från Nacka Dojo var även han på tårna när han vann den öppna vitavältesklassen och Malmöiten från Art of Roll, Alexander Baffoun tog inte bara ett utan två guld i blåbältesklassens -82,3 liksom den öppna klassen.

Förutom segerns sötma får vinnarna i varje viktklass 800 Euro till IBJJF:s VM i sommar. Vinnarna av de öppna viktklasserna får dessutom 400 Euro ytterligare att använda till valfri tävling inom ett år.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer