Krönika

Krönika: Hur bra är inte de svenska MMA-stjärnorna

Simon Kölle är tillbaka för en krönika om medvinden som blåser för svensk MMA.

Just nu är jag ledig från journalistiken och Fightermag en liten stund då mina andra åtaganden är såpass tidskrävande men jag kunde inte låta bli att skriva om den senaste tidens framgångar för svenska fighters.

Kalle Albrektssons fight mot Vadim Nemkov säger en hel del om den svenske stjärnan. Ja, för vi bör titulera Kalle som stjärna nu. Vadim är världsmästare i SAMBO och riktigt vass.

Vadim Nemkov, fick det tufft mot Kalle som dock fick kämpa hårt. Vinsten satt mycket hårt inne för Kalle som dock tillsist vann rättvist på delat domslut. Det går inte annat än att applådera Omar och Klubben Pancrase för deras jobb med Kalle Albrektsson. Givetvis, i slutet av dagen, är det dock Kalle vi först och främst ska tacka. Att han fick kämpa sig igenom den här fighten var otroligt viktig och över en natt så blev nu Kalle ett namn för många organisationer världen över att hålla ögonen på. Det vore inte alls märkligt om UFC nu vill ha Kalle för Nemkov är såpass bra och meriterad.

jack-hermansson-cage-warriors-71

Det slutar inte där. Inte på något sätt och vis. Jack Hermansson gick en tuff fight i helgen också då han besegrade Alan Carlos på knock. Alan Carlos, Brasse-svensken, försökte febrilt att störa Jacks game men Jack visade att han med all rätt har bältet i Cage Warriors och är i världsklass. Ännu känns det som att Jack behöver gå fler fighter innan högsta ligan knackar på och det först och främst med minnet av hur det gick för Jack i Bellator där tuffa brottare gjorde livet sur för ”The Joker” (Som Jack kallas).

Reza_MMA

Magnus ”Jycken” Cedenblad stack till USA för att träna, igen, hos Greg Jackson och här hemma så tränar Reza Madadi för fullt för sitt livs kanske viktigaste fight. Något inom mig säger att Reza kommer återuppstå som en Fågel Fenix och visa alla vart skåpet ska stå. En motiverad Reza är en Reza i absoluta världsklass! Både Magnus och Reza går matcher på UFC i Rotterdam 8 maj.

ilir

Ilir Latifi! Wow. Vilken vinstsvit och så bra han ser ut. Herregud. Ilirs framfart är minst sagt imponerande och han är helt klart värd att talas om bland topp 10 i  UFC nu. Häftigt. Ilir är utan tvekan en fighter som bara blir bättre och bättre för varje dag som går.

Det finns fler att nämna och framsteg som görs här hemma också. Det kommer, uppfriskande, dyka upp en ny lokal gala i Sverige i sommar och det är efterlängtat med tanke på att IRFA och Superior Challenge skjutit på sina respektive galor.

Escalate 13

Det ser nu ljust ut för svensk MMA i världseliten och på amatörnivån är det också ytterst intressant. Sverige största Amatörgala, Escalate håller en gala nu på lördag i Nyköping. Passa på att gå dit för där fightas morgondagens stora stjärnor.

Det är härligt att vara ett svenskt MMA-fan just nu!

På återseende.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer