Nyhet

Nordic Fight Night – Skoglund vs. Liebenberg: Matchkort

På lördag är det dags för proffsboxningen att åter göra entré på Hovet i Stockholm. Det är Nordic Fight Night ‘Capital Showdown’ som går av stapeln, och arrangeras av ingen mindre än Team Sauerland (Sauerland Promotion). I galans huvudmatch möter svenske IBF Intercontinental-mästaren Erik Skoglund sydafrikanen Ryno Liebenberg. I co-main event är det dags för WBC Female Super Welterweight-mästarinnan Mikaela Laurén att försvara sin titel. Denna gång mot kroatiskan Ivana Habazin.

Laurén gjorde tidigare ett uttalande om att hon vill ha rondpojkar istället för rondtjejer till hennes match. Annars tänker hon ställa in. Detta hade hon att säga till Aftonbladet:

Antingen får promotorn (Nisse Sauerland) fixa det, eller så löser jag det själv. Det är inga problem att hitta en snygg kille som kan gå där med skylten.

Om alla killar har ”rondtjejer” när de går match så ska jag som tjej ha ”rondpojkar”. För mig är det en självklarhet – annars är det diskriminering. Jag har haft ”rondpojkar” i mina fem senaste matcher och ska ha det nu också. Jag vägrar ha en ”rondtjej” som går runt där som ett sexobjekt på en match där två tjejer ska mötas. Det vore ju bara sjukt. Nej, nu är det vi tjejer som ska bjuda på show och då är det väl inte mer än rätt att ha lite manligt ögongodis.

Matchkortet för lördagens show på Hovet ser ut som följande:

Lätt tungvikt, 10 ronder: Erik Skoglund (SWE) vs. Ryno Liebenberg (RSA)

Weltervikt, 10 ronder: Mikaela Laurén (SWE) vs. Ivana Habazin (KRO)

Lätt weltervikt, 10 ronder: Anthony Yigit (SWE) vs Chris Goodwin (ENG)

Supermellanvikt, 8 ronder: Oscar Ahlin (SWE) vs Patrick Mendy (ENG)

Tungvikt, 8 ronder: Otto Wallin (SWE) vs Irineu Costa Junior (BRA)

Lätt weltervikt, 8 ronder (8 x 2): Klara Svensson (SWE) vs Lucia Morelli (ITA)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer