Nyhet

August Wallen blir ny ordförande i Svensk Budo och Kampsportsförbundet

Efter sju år som ordförande beslutade sig Stefan Stenudd att kliva av. Ett val ägde rum på förbundsstämman i lördags och valberedningens val av ny orförande blev vald.

August Wallén är en doer av stora mått och nu går han från att ha varit Vice Ordförande till att bli Ordförande i Svenska Budo och Kampsportsförandet. Han har redan suttit med i styrelsen länge och varit med om att genomföra den stora reformen av förbundet som onekligen fallit bra ut.

August Wallén skriver följande om att han tillräder som ordförande på sin facebook:

I lördags så blev jag alltså vald till ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet och jag vill tacka för det förtroende som stämman har gett mig. Det är med såväl beslutsamhet som ödmjukhet jag tar mig an att leda arbetet.

Mitt personliga fokus kommer att ligga på att genomföra en demokrati- och transparensprocess i förbundet. Målet är att alla medlemmar skall få avsevärt mycket större delaktighet i, förståelse för och insyn i förbundets arbete och de beslut som fattas. Det är i mina ögon vårt största och allra viktigaste uppdrag!

Jag känner att det är ett fantastiskt team jag har med mig: Helena Hugosson, Fredrik Gundmark, Johanna Rydberg, Marcus Widengren, Pilo Stylin och Virpi Alajarva, jag vill redan nu tacka er för ert engagemang!

Avgående ordförande Stefan Stenudd har fått oerhört mycket cred de senaste dagarna och det med all rätt! Förbundet har ett fantastiskt utgångsläge nu på alla plan, mycket tack vare Stefan. Så jag vill åter tacka dig Stefan för allt du gjort och för tio lärorika år!

Jag vill också tacka alla de som har varit med på resan som har tagit oss hit. Ni är många fler än som går att nämna men George Sallfeldt, Elina Nilsson och Jesper Gunnarson vill jag ändå nämna vid namn.

Jag vill dessutom tacka min motkandidat Thabo Motsieloa, som förutom att han i positiv mening är en av de svåraste motståndare man kan tänka sig, har fört sig med klass och integritet såväl före som efter valet.

Slutligen vill jag påminna mig själv och alla andra om att de riktiga hjältarna är förbundets personal. Det är dom som gör allt möjligt, som bereder frågor, genomför det styrelsen beslutar om och sköter administrationen. Det är en liten armé bestående av Jonathan Broberg, Magnus Ledin, Matilda Ritzén och med Mona Lundkvist i spetsen. Styrelser kommer och går – kansliet består.

Nu kör vi!

Det första August gjorde offentligt som ordförande var att dela ut ett pris till Omar Bouiche som fick förbundets hederspris (motsvarighet till Life Time Achievement Award).

IMG_7644

Foton: Wahab Akman, Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer