ArtikelNyhet

Sanny Dahlbeck efter förlusten: ”Jag ska ha en re-match!”

För exakt ett år sedan möttes Sanny Dahlbeck och Jordan Watson för första gången. Dahlbeck flög till England, och fick där reda på att matchen skulle få mer betydelse. Watson hade nämligen gått med på att sätta sitt bälte på spel, vilket gjorde det hela till en lättviktstitelmatch. I fjärde ronden tog det slut, och Watson fick se sig besegrad.

Nu, ett år senare, möttes de igen. Sanny Dahlbeck, som vunnit SM i thaiboxning en månad innan, stod inför sitt första titelförsvar. Matchen gick tiden ut, men det räckte inte hela vägen då han förlorade tack vare domarkorten.

Vi har intervjuat supertalangen Sanny om sina tankar kring matchen, och framtiden.

touch gloves sanny

Berätta om matchen.

Jordan Watson är en riktigt tuff fighter. Han vill vinna, och det vill jag också. Han kämpade för det. Det var en jämn match. Jag boxade mer och spräckte näsan på honom. Han sparkade mer, kontrade… Jag visste innan matchen att jag var tvungen att knocka honom eller verkligen dominera för att vinna.

Det var en bra match, och jag är stolt över min prestation. Man kan inte alltid vinna.

Vad gjorde Watson annorlunda, till skillnad från ert första möte?

Watson kontrade med sparkar, och började armbåga lite mer. Det var inte svårare än förra matchen egentligen, men jag möter de absolut bästa och det är svårt. Ibland vinner man, och ibland förlorar man.

Många, bland annat din tränare, säger att det var konstigt dömt. Känner du också så?

Det beror helt på hur man ser det, och vilka domare som dömer matchen. Som utmanare (tycker jag) att man måste vinna lite större, istället för att bara plocka poäng. Det är som det är… Jag ska iallafall ha en re-match.

sanny watson II

Vad hade du gjort annorlunda så här i efterhand?

Inte mycket. Jag försökte avluta honom, och träffade bra med boxningen. Bland annat med rak vänster. Han är duktig, och tuff att slå ner.

spark sanny

Nu står det 1-1 i matcher, vill du möta honom igen?

Självklart! Jag ska ha en re-match. Det kändes på ett sätt som att de ville att han skulle vinna, men det får ta ett tag innan jag möter honom igen. Jag har ingen stress.

respekt sanny

Har du dragit på dig några större skador efter matchen?

Nej, är bara lite öm. Det är som det brukar och ska vara efter match.

Satsar du på VM i thaiboxning nu eller blir det någon fight innan det?

Nu ska jag vila lite och fokusera på annat sedan är det fullt fokus på VM. Så, nej, det blir ingen match innan det.

Vill du vara kvar hos YOKKAO, eller vill du gå vidare till exempelvis GLORY?

Det beror helt på vilka matcher som erbjuds i de olika organisationerna. Jag gillar YOKKAO. De är bra och professionella. Hittills har de gett mig stora matcher. Om det fortsätter så så vill jag gärna fortsätta representera dem.

Hur tror du att det går för dig under thaiboxnings-VM i Jönköping?

VM är svårt, så det går aldrig att säga exakt. Allt kan hända. Det gäller att vara skicklig. Det är inte bara den som är bäst som vinner, men en medalj hoppas vi definitivt på.

Är du en dålig förlorare?

Njae. Om jag har gjort dåligt ifrån mig, eller om jag tycker att någonting är orättvist så kan jag bli lack. Då har man bara sig själv att skylla.

sanny 2

 

Foto: YOKKAO

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer