Nyhet

UFC2 på Allstars

Allstars är gymmet där flertalet svenska UFC-fighters tränar och när man stiger ner i källaren hörs det välkända frustandet och slagen. Skillnaden är att idag kommer inte ljudet från fighterserna själva, utan från TV-skärmarna som är uppställda i träningshallen. Det är releasefest för det nya spelet UFC2.

I lokalen finns förutom journalister, gamers, fans och några kampsportsveteraner även synnerligen aktiva kämpar. Bland dem syns Niklas Bäckström och Frantz Slioa båda hågade gamers, David och Daniel Teymur och så Alexander Gustafsson förstås. The Mauler spelar dessutom ett antal matcher med fans och reder sig riktigt bra. 2-2 i matcher blir slutresultatet, men det är också tydligt att han inte vill riskera att förlora spelandes sig själv.

Spelet i sig är riktigt snyggt och man får bra känsla. Daniel Schälander (22) som tränar på Allstars och är medlem i MMA-landslaget tycker det är ganska likt det gamla spelet och kanske har alla fighters lite väl höga stats i boxning, men annars tycker han att de fått till bra realism. Man har nytta av att kunna MMA, särskilt vad som fungerar i grapplingen, säger Daniel.

Cristoffer Ring, kommunikationsansvarig från EA har spelat betaversionen och nött det nya sedan det släpptes i USA. Han har ingen erfarenhet av kampsport själv men menar att särskilt KO-läget är lättillgängligt även för mer lättsamt spel. Han får medhåll från Wai Kei Fung som är produktionsansvarig, som lägger till att man snabbt kommer in i det på bara en timmes spel. Han rekommenderar dock varmt att man tar del av träningsläget. Runt om i lokalen frustas det vidare och på var och varannan konsol ser man The Mauler göra slarvsylta av Jon Jones och Daniel Cormier. Innan jag lämnar så måste såklart även jag testa.

Det blir Makwan Amirkhani och nog känns hans flygande knä igen från den riktiga varan.

Kolla in lite klipp från UFC2 nedan.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer