Nyhet

Bute – en tuff nöt att knäcka för Badou?

Efter att Julio Cesar Chavez Jr drog sig ur mötet mot Badou Jack var Mayweather Promotions snabbt fram och hittade en ersättare till fajten som är planerad till den 30:e april. Och av valet att döma är Jack och hans team inga räddharar.

Den 36-årige kanadensaren med rötterna i Rumänien, Lucian Bute,  må ha förlorat tre av sina senaste fem matcher och i och med detta fallit en bit på världsrankingen. Men då nederlagen å andra sidan kommit mot väldigt tufft motstånd – Carl Froch, Jean Pascal och så sent som i vintras mot James DeGale – är det svårt att säga hur väl den före detta världsmästaren kommer att kunna mäta sig mot WBC:s titelhållare om exakt en och en halv månad.

Bute slår hårt (25KO:s på 32 segrar), och spelar mer än gärna rollen som den aggressive sluggern i ringen, men om den intelligente Jack klarar av de två-tre första ronderna och listar ut ”Le Tombeur” – som ovanpå allt är en southpaw – bör en trygg poängseger kunnas ro i hamn av den forna Djurgårdsboxaren.

Oavsett så är Bute en väldigt bra ersättare till Chavez Jr, och i mångas ögon, ett nästan lika tufft test. Don’t blink, Badou.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer