Nyhet

Ny boxningsfest när Team Sauerland erövrar Stockholm 15/4

Goda nyheter för alla boxningsälskare! Det ser ut som att Stockholm kommer att få stå värd för en stor proffsboxningsgala som är planerad till mitten av april i Team Sauerlands regi. Ansökningarna är inlämnade till kampsportsdelegationen, och av de preliminära matchkorten att döma ser det ut att bli en riktigt fin vårfest vi bjuds på!

Det har tisslats och tasslats länge nu om en proffsboxningsgala i Stockholm likt de två tidigare vi sett anordnas i Nyköping, och nu äntligen är det alltså dags. Då Kampsportsdelegationen ännu inte fått säga sitt är samtliga listade matcher nedan ännu inte officiella, men vi kan nog lita på att majoriteten av motståndarnamnen kommer att få stå kvar tills galan går av stapeln.

Lätt tungvikt, 12 ronder
Erik Skoglund, Sverige (24-0, 11 KO) vs Ryno Liebenberg, Sydafrika (17-2, 12 KO)

Super weltervikt
Mikaela Laurén, Sverige (26-3, 11 KO) vs. TBA

Lätt weltervikt, 10 ronder
Anthony Yigit, Sverige (16-0-1, 7 KO) vs. Chris Goodwin, England (19-2-1, 0 KO)

Supermellanvikt, 8 ronder
Oscar Ahlin, Sverige (13-1, 11 KO) vs. Alessandro Sinacore, Italien (11-1, 5 KO)

Tungvikt, 8 ronder
Otto Wallin, Sverige (14-0, 10 KO) vs. Brian Minto, USA (41-10, 26 KO)

Lätt weltervikt
Klara Svensson, Sverige (15-1, 5 KO) vs. Lucia Morelli, Italien (19-5, 9 KO)

Den stora överraskningen på kortet är givetvis Mikaela Laurén, som så sent som idag bekräftade att hon skrivit på för Team Sauerland, och därmed blir en naturlig del av galan där hon förväntas försvara sitt WBC-bälte.

Mer information, intervjuer med mera om evenemanget kommer att följa de närmaste dagarna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer