Nyhet

Frampton vann via delat beslut i sömnig titelmatch

En helbrittisk titelfajt och en bruten käke låter som ingredienser för en toppenkväll, men tyvärr levde derbyt mellan Carl Frampton och Scott Quigg inte upp till de högt ställda förväntningarna. För segraren från Belfast gick dock allt helt enligt planen. ”Jag visste att det skulle bli en tråkigt match.” sade Frampton ”Vi var tvungna att sälja den väl, men jag visste att jag hade hjärnan för att göra den tråkig.”

Den hårda rivalitet som byggts upp under de snart fem år som gått sedan matchningen diskuterades för första gången, avspeglade sig tyvärr inte under lördagens unifikationsmöte mellan Belfastboxaren Carl Frampton och Manchester-sonen Scott Quigg. Under första halvan av matchen vann Nordirländaren majoriteten av ronderna till följd av ren och skär inaktivitet ifrån Quigg (31-1-2, 23KO), som från och med rond fyra fick boxas med en bruten käke efter en vältajmad uppercut signerad Frampton.

Quiggs goda kondition demonstrerades i slutet av matchen, och engelsmannen lyckades i rond elva till och med att skaka om Frampton (22-0, 14KO) något, men forceringen var för liten och den kom för sent. Frampton var till syvende och sist för hal och för smart för sin motståndare, och gjorde precis tillräckligt för att – i de flestas ögon – vinna titelmatchen på ett bekvämt manér.

framptonquigg2

”Jag visste att det skulle bli en tråkigt match. Vi var tvungna att sälja den väl, men jag visste att jag hade hjärnan för att göra den tråkig.” – Carl Frampton

De slutgiltiga domarsiffrorna skrevs till 116-112, 116-112 och 113-115. Två mot ett för ”The Jackal”, som nu håller såväl IBF:s som WBA:s bälte i superbantamvikt.

 

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer