Nyhet

Herdem Alacabek: ”Hittills har det gått väldigt bra, men det har inte varit smärtfritt”

För ett par månader sedan tog han sitt pick och pack och stack till USA för att träna. Obesegrade Herdem Alacabek fann snabbt träningslyckan i det stora landet vilket ledde till att han slog rot där. Han tränar nu på American Top Team – sida vid sida med några av världens största MMA-stjärnor. Samtidigt delar han träningslokal med Allstars-klubbkamraten Ilir Latifi.

Idag har vi en temadag vi kallar ”Svenska Fighters”. Under hela dagen publicerar vi en hel rad med spännande intervjuer med svenska fighters. För mer information läs HÄR.

Hur upplever du träningskulturen i USA?

Jag tycker att vi i Sverige har en mer idrottslig syn på MMA och sättet vi tränar, men i USA känns det lite mer våldsamt. Sedan upplever jag att de tar för sig mer här: ”Tysta munnar, mättar inga magar”. Personligen så upplever jag att efter jag har tagit del av tränings och fightingkulturen här i USA så har jag förstått att om jag vill åstadkomma någonting i min karriär så måste det ske NU!

Hur har du utvecklats träningsmässigt sedan du flyttade dit?

Jag känner att jag har utvecklas mycket i min boxning, framförallt fotarbete, känsla för distans och defensivt arbete. Personen jag tränat med heter Chuck Isen och är otroligt dedikerad. Vidare så tycker jag att jag har fina rutiner i min fysträning och känner mig mer atletisk. Jag tycker även att jag utvecklats mentalt genom att ta steg i livet där man måste offra för att vinna.

hredem_alacabek_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-3

Vad tillför ett av världens bästa MMA-gym (ATT) till din träning, game och utveckling ?

Jag tycker framför allt att det är väldigt professionellt, det är extremt många fighters som tävlar för UFC och Bellator. Men jag kan nog säga att sedan jag kom hit till ATT och USA så har jag förstått mig på MMA branschen mycket mer både affärsmässigt och fightingmässigt.

Tränar du någonting med Ilir Latifi. Om ja, hur kan ni komplettera varandra?

Jag tränar en hel del med Ilir och Putte Berisha här på ATT. Vi drillar en del men framförallt så sparras vi. För mig är Ilir en hjälte på så viss att han tagit sig hela vägen från slum område och inkognito till att vara en inspiration och en framgångsrik idrottsman genom att följa sig egen väg och hårt arbete. Vad jag tillför honom kan jag inte svara på, men kanske ett driv och girig vision som många unga idrottare har. men vi kompletterar varandra mest spirituellt.

Vad är (var) det värsta med att lämna Sverige?

Jag saknar min familj, mina bröder, mitt sociala umgänge, och Stockholm stad som jag är så van vid.

Hur har stödet varit hemifrån?

Jag har fått ett extremt bra stöd från min familj och mina vänner. Det kan vara en väldigt svår sak att lämna det man känner sig mest familjär med för det okända, men jag har valt att följa min dröm och jag tror starkt på att detta är det som är rätt och bäst för mig.

hredem_alacabek_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb

Vad är förhoppningen med hela denna resa?

Förhoppningen är att jag ska lyckas med min karriär och fortsätta utvecklas som fighter och medmänniska. Hittills så har det gått väldigt bra, men det har inte varit smärtfritt.

När vill du gå match igen?

Om allt infaller enligt plan så kommer jag att tävla här i Florida den 1:a April på en gala som heter AFC. Det är en gala där många up-and-coming fighters från American Top Team får en chans att visa vad de går för. Lyckligtvis så kände dem att jag var en intressant produkt med stor potential och jag kommer göra allt i min styrka för att förhoppningarna ska bli verklighet.

Vidare så är jag öppen för erbjudande om match från Sverige där jag har mitt största stöd.

hredem_alacabek_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-2

Vad är ditt slutliga mål?

Mitt stora mål är att skriva kontrakt för UFC eller Bellator inom 2 år. Där vill jag tävla med stor framgång och öka mitt inflytande som människa samt mina royalties.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer