Nyhet

Dada 5000 fick allvarliga skador

Dada 5000 gick en högst dålig match mot Kimbo Slice på senaste Bellatorgalan. Dada förlorade på TKO, men det var inte det som skadade honom nämnvärt.

 

Dada 5000 orkade inte fortsätta i matchen mot Kimbo Slice som vann på TKO. Nu har det kommit fram att Dhafir ”Dada 5000” Harris lidit allvarliga konsekvenser av att gå matchen mot Kimbo Slice.

Dada fick lämna arenan på en bår och det har nu i efterhand kommit fram att han fick allvarliga konsekvenser. Hans hjärta rapporterats ha stannat flera gånger men det stabiliserade sig när han placerades i en respirator.

Bortsett ett benbrott vid ena ögat (vilket inte var farligt) så skadades inte Dada egentligen av själva matchen annat än den otroliga utmattning han led av. Hans väldiga viktnedgång tros vara anledningen och det är nu konstaterat att hans njurar började få problem.

När njurarna började ge vika höjdes ett värde i blodet (kalium) vilket ledde till ett allvarligt tillstånd av uttorkning.

Enligt Dadas familj, som gått ut och vädjat till pressen om lugn och ro, så är Dada på bättringsvägen sakta men säkert.

Det går att fråga sig både en och tre gånger hur en sådan här match ens kan få ske inom MMA? Dadas record var 2-0 men mot motståndare som sammanlagt har ett record på 1-16!

Dada kämpade verkligen igenom ett helvete för att genomföra matchen det råder det ingen tvekan om men matchen kommer antagligen främst bli ihågkommen för att den var dålig. Här är en krönika om matchen och den andra huvudmatchen på den kontroversiella Bellator-galan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer