Nyhet

UFC-veteranen Kevin Randleman död efter hjärtattack

Mycket plötsligt har UFC-veteranen Kevin ”Monster” Randleman gått ur tiden.

Kevin ’The Monster’ Randleman har vid 44 års ålder gått bort efter, vad som rapporterats vara, en hjärtattack.

Randleman föddes 1971 i Sandusky Ohio och hans barndom innebar ingen lyx. Tillsammans med sina tio syskon fick han lära sig att jobba hårt för att nå sina mål.

Kevin_Randleman-750x340-1455250830

Han var duktig i skolan och som ung när det gällde sport och statsmästare i brottning för Sandusky High School, men han var också skicklig amerikansk fotbollsspelare och inom friidrott.

Senare sen vann Randleman NCAA-brottningstävlingar för Ohio State University flera gånger. Vid ett tillfälle vann han turneringen trots att hans käke hoppade ur led!

När Randleman sen gick över till MMA så lade han ner sin brottningskarriär för att satsa på den nya sporten.

kevin4

1996 gjorde Randleman sin MMA-debut för dåvarande mycket berömda Hammer Hourse. Under samma kväll vann Randleman tre matcher och däremed också turneringen (Universal Vale Tudo Fighting 6). Hans brottningstränare Mark Coleman (också UFC-veteran) trodde stenhårt på Randleman inom MMA och smeknamnet ”Monster” passade som handen i handsken med tanke på hans stil.

På UFC 23 vann Randleman bältet i UFC:s tungviktsdivision mot Pete Williams. Han försvarade bältet sen på UFC 26 mot Pedro Rizzo för att sen förlora bältet mot Randy Couture. Randleman gick då ner till lätt tungvikt och förlorade mot Chuck Liddell, men innan han lämnade UFC slog han Renato ”Babalu” Sobral på UFC 35.

Randleman knockade Brian Foster i en mindre gala och gick sen över till PRIDE där han vann tre matcher i rad och fick därmed chansen på bältet i mellanvikt (det vill säga lätt tungvikt i övriga världen), men förlorade den matchen mot Quinton ”Rampage” Jackson.

kevin-randleman

2004 knockade Randleman CroCop och tog sig till kvartsfinal i den öppna turneringen i PRIDE. I kvarten mötte han Fedor och där skedde den legendariska Suplexen som innebar att Fedor mer eller mindre knockade, men lyckades mirakulöst komma tillbaka och vinna över Randleman.

Randleman fick det sen tufft med ett antal förluster i rad men det visade sig atthan led av en infektion i lungorna. Efter en opperationen skadade sen Randleman axeln och fick allvarliga varianter av Stafylokocker samt problem med njurarna. Skadorna var för mycket för Randleman som dessvärre ville fortsätta fightas ändå – vilket ledde till tio förluster på tretton matcher innan han drog sig tillbaka i maj 2011.

2009 gifte sig Kevin Randleman med sin flickvän Elizabeth Broglia som han också fick ett barn med. Han hade också en son och en dotter från tidigare förhållanden.

Under karriären så hade Randleman många problem med skador och en del sägs kommit från att han dopade sig. Han stängdes av vid ett tillfälle då han gav ett falskt urinprov, men blev senare klar för att fightas mer och fick tillbaka sin licens. Själv förklarade Randleman 2009 att han aldrig åkt fast för doping och menade att han gillade att alla spelade på samma villkor.

randleman_victory12pridegp1

Randleman var en person som var känd för att alltid vara schysst och snäll, men samtidigt otroligt aggressiv i sina matcher. Han var också karismatisk och ställde upp Wrestling (WWE).

Kevin Randleman är saknad av familj, vänner och en MMA-värld.

I din här intervjun från 2011 berättar Kevin om sin karriär.

RIP Kevin Randleman (1971-2016)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer