Artikel

Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: Herrar -91 kg, +91 kg / Damer -67 kg

Thaiboxnings-SM är endast ett par dagar bort. Jonathan Broberg på Budo & Kampsportsförbundet hjälper oss att bli bekanta med de namn som deltar i tävlingen via sin genomgång av de olika viktklasserna.

Första dagen i årets thaiboxning-SM är redan torsdagen den 11 februari. Viktklasserna (Herrar) -75 kg, -71 kg, -67 kg samt -63,5 kg har ett tufft startfält, och får inleda SM redan på torsdagen. Lottningarna sker efter invägningen.

I del 5 av Genomgången tar vi en närmare titt på viktklassen Herrar -91 kg, +91 kg samt Damer -67 kg. Startfältet för Herrar -91 kg består av: Jonatan Kumlin och Saman Elyass.

Jonatan Kumlin
Ålder: 34
Klubb: Heavy Hands Muay Thai Jönköping
Kommentar:
”Veteranen är fortfarande rörlig och vass. Har bra räckvidd och enorm kraft i sina tekniker. Har varit med förr och vet vad som krävs och en sak är säker, han kommer aldrig få en större chans till ett VM i hemmastaden Jönköping.”

Saman Elyass
Ålder: 24
Klubb: Tullinge Muay Thai thaiboxningsförening
Kommentar:
”En hårdför thaiboxare som inte viker undan en tum. Lång och samtidigt stark och bra på att utnyttja kraften i sina sparkar, och har också nödvändig slagstyrka. Matchats klokt inför SM och möter alltså Jonatan Kumlin i direktfinal. En nagelbitare.”

Tips: Jonatan Kumlin vinner SM-guldet.

Damer -67 kg

Startfältet för Damer -67 kg består av: Ewin Ates och Beata Malecki

isa SMEwin Ates
Ålder: 24
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”Är en pålitlig thaiboxare som ifjol under SM hade det otacksamma uppdraget att möta Isa Tidblad Keskikangas i final. Ates imponerade då på mig och i år med bara en enda utmanare i vikten ligger SM-guldet närmare än någonsin till hands. Har fin stil, och är bra i klinch.”

Beata Malecki
Ålder: 24
Klubb: Allstars Kampsportsförening
Kommentar:
”Är en mycket sevärd thaiboxare. Kan se aningen gänglig ut, men har ändå en skön stil att kika på. Har varit med i B-landslaget på EM och vunnit i den klassen. Kan i sina bästa stunder bjuda på väldigt publikfriande thaiboxning, utan att för den skull blotta sig defensivt. Bra på att forcera motståndarförsvaren.”

Herrar +91 kg

Startfältet för Herrar +91 kg består av: Johnny Iwersen, Simon Ogolla och James Daffeh

Johnny Iwersen
Ålder: 33
Klubb: Stockholms Kickboxningsklubb
Kommentar:
”En på många sätt stor profil. Kampsports-Sveriges hårdaste höger, vill jag påstå. Det är underbart att Iwersen är tillbaka inom thaiboxningen. Kanske inte så bildskönt alla gånger, men det är sannerligen alltid väldigt roligt att titta på Johnnys matcher. Om ni ges chansen, kolla hur Iwersen tar emot smällar för att kunna gå fullt ut med högern.”

Simon Ogolla
Ålder: 35
Klubb: Tip Muay Thai IF
Kommentar:
”En fantastisk personlighet och en frapperande rörlig thaiboxare för sin storlek. Började med thaiboxning ganska sent men har trots det skaffat sig en vacker stil. Rejäl i sparkteknikerna och har haft landslagsplatsen i sitt grepp i några år nu. Råkade emellertid ut för ett armbrott ifjol och jag ställer mig lite frågandes till dagsformen.”

James Daffeh
Ålder: 23
Klubb: BK Slagskeppet Muay Thai
Kommentar:
”Jag är otroligt spänd på att se Daffeh igen. Gjorde sannerligen avtryck under B-klass-VM 2014 då han både knockade och blev knockad. Är en allt-eller-inget-thaiboxare och går gärna framåt med högt tryck. Har enligt rykten mognat lite i sin stil och det i kombination till att Daffeh faktiskt är den mest rörlige i viktklassen gör att jag väljer att ge honom mitt guldtips.”

Mitt tips: James Daffeh vinner SM-guld.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer