Artikel

Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar -75kg

Thaiboxnings-SM är endast ett par dagar bort. Jonathan Broberg på Budo & Kampsportsförbundet hjälper oss att bli bekanta med de namn som deltar i tävlingen via sin genomgång av de olika viktklasserna.

Första dagen i årets thaiboxning-SM är redan torsdagen den 11 februari. Viktklasserna (Herrar) -75 kg, -71 kg, -67 kg samt -63,5 kg har ett tufft startfält, och får inleda SM redan på torsdagen. Lottningarna sker efter invägningen.

I del 2 av Genomgången tar vi en närmare titt på viktklassen Herrar -75 kg. Startfältet för denna viktklass består av: Constantino Nanga, Otman Boujrad, Burim Rama, Adai Jacob, Magnus Berggren, Joakim Hägg, Adam Johansson, Rickard Norlén, Marcus Liljedorff, Patrik Alfredsson och Otabek Ergashev.

Constantino Nanga
Ålder: 19
Klubb: Klubb Stockholm Muay Thai
Kommentar:
”Ung och lovande thaiboxare som tagit en hel del kliv i sin utveckling den senaste tiden. Har tävlat i junior-SM och gjort det riktigt hyfsat. Svårträffad och samtidigt poängsäker. Tuff konkurrens i vikten för att nå långt, kanske alltför tuff.”

Otman Boujrad
Ålder: 24
Klubb: Fighter Muay Thai IF
Kommentar:
”En hårdslående tuffing som inte lägger några som helst fingrar emellan. Har varit med i landslaget i B-klass och har gått ganska mycket matcher. Har potential att gå långt under SM.”

Burim Rama
Ålder:24
Klubb: C4 Kick- och thaiboxningsklubb
Kommentar:
”Väntade idogt på sin chans att få skina i ett internationellt A-klassmästerskap och när Alex Harris inte åkte med till World cup gick den platsen istället till Rama. Han gjorde ingen besviken och tog sig hela vägen fram till ett brons. En stilist med de rätta verktygen att luckra upp de allra tätaste försvar. Guldaspirant.”

Adai Jacob
Ålder: 29
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”En pålitlig thaiboxare med både habil stil och meritförteckning.  Har varit med i SM flera gånger och vet vad som krävs. Samtidigt är det nu kanske dags att Jacob steppar upp ett snäpp om det ska kunna bli medalj.”

Magnus Berggren
Ålder: 38
Klubb: Renyi Umeå Idrottsförening
Kommentar:
”Veteran som gått framåt i sin utveckling på sistone. Svårt att riktigt veta vart han står, men det finns kvalitet att hämta, helt klart. Tror ändå att motståndet i vikten gör det svårt att nå medalj.”

Joakim Hägg
Ålder: 27
Klubb: Göteborg Muay Thai IF
Kommentar: 
”En kampsportsmångsysslare som tävlat i många olika discipliner, stående som i grappling som MMA. Har en något avig thaistil och är oberäknelig. Har vunnit matcher på bland annat Muaythai Arena-galorna och gör en intressant SM-start i Varberg.”

Adam Johansson
Ålder: 25
Klubb: Varbergs thaiboxningsklubb
Kommentar:
”Fostrad i en god thaiboxningsmiljö. Är en stabil thaiboxare och har skaffat sig en bred repertoar av olika vinnartekniker. Har matchat ganska länge nu och det finns mycket kunnande i kroppen.”

Rickard Norlén
Ålder: 39
Klubb: BK Slagskeppet Muay Thai
Kommentar:
”Har varit med länge och veteranen är fortfarande ett hot. Har matchats mot de bästa i Sverige och vet vad som kommer att krävas i SM. Har en fin thaistil och är en klok thaiboxare. Blir intressant att följa honom under Varbergäventyret.”

Marcus Liljedorff
Ålder: 23
Klubb: Halmstad Muay Thai IF
Kommentar:
”En rutinerad thaiboxare trots sin ringa ålder. Har matchats en del på gladiatorspelen och gjort det bra. Ställde upp i SM i fjol och vann då bland annat en sevärd kvalmatch mot Mattias Johansson. En liten outsider i viktklassen, väl värd att hålla ögonen på.”

Patrik Alfredsson
Ålder: 31
Klubb: Djurgårdens IF Kampsportsförening
Kommentar:
”En riktig hårding med stark kraft i både sparkar och slag. Har gått framåt under senare år och visat att han håller en jämnare kvalitet nu. Har gått en hel del matcher ibland annat Supremacys amatörliga och gjort det bra.”

Otabek Ergashev
Ålder: 20
Klubb: Klubb Sweden Top Team
Kommentar:
”Jättetalang som förädlats väl hos Sweden Top Team. Har fått mer, direkt nödvändig, kraft i teknikerna och är rörlig och finurlig. Ställde upp i SM ifjol och åkte då ut i en jämn match i kvalet och är sannolikt väldigt revanschsugen.”

Mitt tips: Burim Rama vinner SM-guld.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer