Nyhet

Canelo mot Khan 7/5

I vad som bara kan beskrivas som en väldigt stor överraskning stod det i tisdags klart att Saúl ”Canelo” Álvarez kommer att försvara sin mellanviktstitel mot självaste Amir ”King” Khan den sjunde maj i Las Vegas.

Utan minsta tillstymmelse till rykte slog alltså nyheten ned som en bomb inom boxningsvärlden häromdagen, och helt plötsligt har vi fans en helt ny stormatch att se fram emot. WBC:s regerande titelhållare, den i hemlandet omåttligt populäre mexikanen Canelo Álvarez ställs alltså mot den välkände britten Amir Khan, och de kommer att göra upp om titeln via en catchweight på 155 lbs istället för viktklassens egentliga 160.

Canelo (46-1-1, 32KO) erövrade det vakanta bältet genom att besegra Miguel Cotto på poäng i vintras, och ser nu fram emot att försvara det samma mot den forne OS-deltagaren och sedermera titelhållaren från Bolton.

”Som världsmästare i mellanviktsdivisionen kommer jag att ta mig an de allra bästa…” sade 25-åringen från Guadalajara

”…och under Cinco de Mayo-helgen längtar jag efter att få göra mitt första titelförsvar. Amir var väldigt duktig som amatör, har erövrat titlar som proffs, och är i sitt livs form. Fansen kommer att bjudas på en grym fajt den sjunde maj.”

canelo-khan-645x356

Khan (31-3, 19KO) hade ett desto blygsammare 2015 där han blott gick en match, i vilken han vann mot welterviktens nuvarande ”gatekeeper” Chris Algieri. Amir försökte att landa en stormatch mot antingen Floyd Mayweather Jr eller Manny Pacquiao, men lyckades inte med det uppdraget. Och de flesta inklusive undertecknad förväntade sig nog därför att 29-åringen nu istället skulle göra upp med landsmannen Kell Brook, i vad som skulle blivit en enormt hajpad fajt på de brittiska öarna. Men tji fick vi.

”Jag vet att Canelo vill möta de bästa och att han inte skulle undvika mig som andra gör.” sade Khan

”Mitt mål har alltid varit att möta de största namnen, och det är därför jag är så glad över den här matchen. Jag vet att jag har snabbheten och kapaciteten för att slå honom och jag kommer att ge mina fans vad de förtjänar den sjunde maj.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer