Roach: ”Kovalev är långsam och förutsägbar”

Imorgon natt svensk tid i Bell Centre, Montreal kommer Jean Pascal på hemmaplan, för andra gången i karriären, boxas mot den lätta tungviktens obesegrade gigant, ryssen Sergey ”Krusher” Kovalev. Och i sin jakt på revansch har Pascal anlitat den femfaldige Hall of Fame-tränaren Freddie Roach, som tror sig veta hur de ska utnyttja sin motståndares svagheter.

”Kovalev har en väldigt god förståelse för grunderna…” sade Roach i en intervju med Fighthub.TV

”…men han är väldigt förutsägbar. Och om du är lite smart och utnyttjar din snabbhet – Kovalev är inte speciellt snabb och han slår långa slag. Så Pascal måste sätta sina poäng, snabbt komma ut därifrån, och inte bara förflytta sig rakt bakåt.”

Roach har en del poänger, inte minst vad gäller ”Krushers” snabbhet i händerna, men gällande förutsägbarheten är det nog få som följt Kovalev (28-0-1, 25KO) som håller med. Ryssens finter må vara små och subtila, men de gör jobbet. Ta bara en liten titt på det här klippet från MightyFighter.com, där ryssen vid flera tillfällen visar prov på kluriga drag. Lägg där till ett gott fotarbete, en finslipad känsla för distans, och gott med krut i bägge nävar – och där har du en boxare som kan bli en mardröm för vem som helst.

Mar 14, 2015; Montreal, Quebec, CAN; Jean Pascal (black trunks) fights Sergey Kovalev (red trunks) during their light heavyweight championship bout at the Bell Centre. Mandatory Credit: Eric Bolte-USA TODAY Sports
Foto: Eric Bolte / USA Today Sports

”Jag sa till Pascal att jag kommer att träna dig inför den här matchen, för jag tror att du kan vinna den om du blir en bättre boxare…” Freddie Roach

Hur som helst ska det bi väldigt intressant att se vad Roach har kunnat åstadkomma under de månader han och Pascal (30-3-1, 17KO) jobbat tillsammans. Och Freddie sätter personlig prestige på att visa hans formidabla förmåga att förändra boxare till det bättre.

”Jag sa till Pascal att jag kommer att träna dig inför den här matchen, för jag tror att du kan vinna den om du blir en bättre boxare, för det fanns mycket som kunde förbättras.” sade Roach

”Och dessutom så vill jag visa världen att vi gör boxarna bättre här genom det vi lär ut.”

 

Foto: Jonathan Moore – Getty Images

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer