Alexander ”The Mauler” Gustafsson flyttar till USA

I en intervju med Expressen idag så berättar Alex att han nu samlar ihop sitt bohag och flyttar till San Diego. När han återkommer till Sverige är i dagsläget oklart. Flytten gör han för att hitta tillbaka till sin besatthet och den eld han behöver för att fortsätta vinna.

Alexander Gustafsson bär kanske den tyngsta vikten som representant för MMA:n. Han är den som slagit sig genom mediabruset tydligast och är idag känd för många som inte är alls är intresserade av hans idrott. Han har blivit en offentlig idrottsman. Därav är det inte direkt avancerade hjärngympa för att föreställa sig hur hans två senaste, mycket tunga, förluster varit att bearbeta. Idag offentliggör han att han lämnar Sverige för San Diego, USA, för att hitta tillbaka till sin passion för idrotten. Passionen och glöden.

Redan i helgen sker flytten som i dagsläget är en provperiod på tre månader. Därefter ska tiden utvärderas, tillsammans med flickvännen, innan han kan kommentera framtiden vidare. Han är dock tydlig med att säga att han inte flyttar till San Diego för att matchträna i hemlighet. Han flyttar för att få ett miljöombyte och en nytändning. Och för att hitta tillbaka till det han kallar för ”besattheten”.

”Det är en sak att fajtas för att man måste göra det, för att du ska kunna betala dina räkningar och underhålla den livsstil du har, men då blir det inte äkta och när du måste gräva djupt i fjärde eller femte ronden, då räcker inte det. Då måste du hitta en eld som är starkare som inte har något att göra med pengar eller ett bekvämt liv eller någon lyxighet. Den hade jag förut. Det känns som att jag tappat just den elden”, berättar har vidare.

Tills Alex hittat sin glöd. Här har ni något som fortfarande ger redaktionen ståpäls.

Vill du läsa hela Alex berättelse om flytten så hittar du den här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer