Nyhet

UFC on FOX 18: Huvudkortets möten

Nu är det inte långt kvar innan näven som sänkte Alexander Gustafsson möter Ryan Bader. Fighter Magazine har tidigare skrivit om hur matchkortets övre del stått sig mot sitt tidigare motstånd men imorgon är det upp till bevis.

Anthony ”Rumble” Johnson (20-5) möter en Ryan ”Darth” Bader (20-4) som länge ansett sig själv förtjäna en titelmatch i den lätta tungvikten.

Rumble har dock uttryckt att han anser att Bader inte vunnit över någon i det nuvarande topp 3-skiktet och att en titelmatch därför är utesluten, om han själv får säga sitt. Mötet dem emellan blir förmodligen explosionsartat med tanke på att Johnson alltid öppnar hårt med sitt nyckelvapen – urkraft från start. Å andra sidan har Ryan Bader, enligt Dana White, aldrig sett bättre ut.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7KCCp5zxWs

Josh Barnett (34-7) blev som 24-åring den yngste UFC-mästaren någonsin efter att han besegrat Randy Couture 2002. Efter hans senaste vinst mot Roy Nelson är det många som tror på honom när han tar sig an Ben Rothwell (35-9).

Rothwell slog in sin första proffsristning som 19-åring. Idag har han samlat på sig 32 vinster på avslut varav 20 via KO/TKOoch 12 via submission. Enligt UFC:s egen ranking så bör denna match bli på håret då Barnett idag rankas som nummer åtta och Rothwell som nummer 7. Frågan är hur rankingen står sig på söndagmorgon…

https://www.youtube.com/watch?v=iXDchAhIOx8

 

I bantamviktklassen ser vi ett möte mellan Iuri Alcantara (32-6) och Jimmie Rivera (18-1). Rivera har visserligen färre matcher i protokollet men han har bara en förlustpinne däri. UFC-debuten gjorde han under UFC Fight Night 72: Bisping vs. Leites, då han vann på KO i första ronden. Och nu ges han alltså tillfälle att möta brassen Iuri på sin hemmaplan, i New Jersey.

Alcantara får ändå ses som den mer rutinerade av de två, både sett till antal matcher men också på grund av hans tid i organisationen, där han huserat sedan 2011. Brassen säger sig ha fighting djupt rotat inom sig och att han, tillsammans med sin hemstad, hoppas och tror på en framtida titelmatch om bantamviktsbältet. ”I know I will go there and knock him out”, säger Iuri om mötet mot Rivera.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=wfvGdjUz7Bw

Sage Northcutt (7-0) mot Bryan Barberena (10-3) avslutar huvudkortet på UFC on FOX 18 och det har varit en hel del snack om denna Northcutt. Om hans lön, om hans Karate Kid-form, om hans lön, om hans talang och hans lön… Men som UFC-toppen själv uttalat; med så många ögon på sig ökar sannerligen pressen och om någon står pall så är det nog SuperSage. Resultaten ljuger inte, även om många förmodligen vill spräcka hål på honom som en myt. Däribland Bryan Barberena. Han har uttryckt att han anser att Sage Northcutt är satt på en piedestal och att han kommer att plocka ned honom därifrån när rondklockan ljuder.

https://www.youtube.com/watch?v=uCU_kWRGlQ8

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer