Nyhet

Kampsportens många medaljer prisades på Idrottsgalan

På årets idrottsgala tilldelades Svensk Budo och Kampsport ett stipendium för sina idrottsliga bedrifter, då man vunnit flest internationella mästerskapsmedaljer under 2015.

Det är en långt gången debatt om kampsportens erkännande som det mest framgångsrika idrottsförbundet i landet. Medaljerna kan bokstavligen staplas på hög men utan att ge upphov till någon större uppmärksamhet.

2015 blev förbundet, ännu en gång, det förbund som kammade hem flest mästerskapsmedaljer vilket uppmärksammades på årets Idrottsgala. Priset ”Prispallen” utmynnade i en check 540,000 kronor som förbundets generalsekreterare Mona Lundkvist fick ta emot. 10,000 kronor för varje medalj, vunnen i ett internationellt mästerskapssammanhang. Pengarna ska enligt förbundsordförande Stefan Stenudd läggas på ungdomssatsning.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer