Nyhet

Joshua – Chisora kan bli aktuellt i år

Då det allt mer lutar åt att finske Robert Helenius kommer att lämna ifrån sig sitt nyligen erövrade EBU-bälte, infinner sig en hygglig chans att vi inom en snar framtid få njuta av en helbrittisk batalj om Europatiteln i divisionen mellan Anthony Joshua och Dereck Chisora.

På EBU:s ranking befinner sig just nu Helenius och Chisora som utmanare för den vakanta titeln, men då den finländske tungviktaren verkar dra sig ur, måste en ny motståndare till ”Del Boy” plockas fram.

De två efterföljande namnen på organisationens lista är av det välbekanta slaget, men då både Wladimir Klitschko och Alexander Povetkin är upptagna på var sitt håll i vår är det ingen mindre än Anthony Joshua som står på tur. Och Chisoras stall, det för oss svenskar välbekanta Team Sauerland, har tagit kontakt med Joshuas promotor Eddie Hearn inför en eventuell drabbning den 9:e april.

”Vi kommer att sätta oss ned med Eddie och se om vi kan få igenom detta.” sade Kalle Sauerland till The Daily Star

”Dereck är redo för denna matchen, han är redo den 9:e april om det är vad Joshua vill.”

Chisora har segrat i sina fem senaste fajter efter TKO-förlusten mot Tyson Fury för lite mer än ett år sedan, men motståndarna har varit av bedrövligt låg kvalitét, och det är nog mer för gammal trogen tjänst som EBU väljer att ranka britten tillräckligt högt för en match om titeln. Men en Chisora i form skulle definitivt vara ett steg uppåt för Joshua, som för en månad sedan besegrade landsmannen Dillian Whyte via knockout i en dramatisk batalj som ni kan läsa mer om här.

Den brittiska tungviktsscenen har levererat det senaste, och vi får hoppas att det håller i!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer