Nyhet

Jack allt närmare ett försvar mot Chávez

Allt talar för att den svenske titelhållaren i super mellanvikt Badou Jack kommer att försvara sin titel mot Mexikos Julio César Chávez Jr, i en fight som förhoppningsvis kommer att gå av stapeln i vår. ”Inget är officiellt ännu, men det ser ut som att det blir den 30:e april.” sade Jack till SVT. En väldigt bra matchning för svensken, som i så fall kommer att gå in som favorit mot den namnkunnige ”Junior”.

”Han kommer att passa mig bra.” sade Jack (20-1-1, 12KO) i en intervju med SVT Sport.

”En tuff boxare som gillar att gå framåt, precis som jag. Men jag är lite smartare. Det kommer nog att gå bra.”

Och undertecknad är benägen att hålla med. Badous enorma lyft under 2015 gör att han med största sannolikhet kommer att gå in som favorit mot Chávez Jr (49-2-1, 32KO), och scenariot skulle vara ett med relativt låg risk och hög belöning för den före detta Djurgårdsboxaren.

29-årige Chávez Jr lär aldrig att bli den boxare hans farsa var, men i en nyligen gjord intervju lovade mexikanen att han åter funnit motivationen för att klättra mot toppen av viktklassen.

”Jag har fortfarande många års boxning kvar i kroppen.” sade Chávez Jr

”Jag är mognare nu, och jag vet vad jag vill och vad jag kan åstadkomma.”

 

Foto: Esther Lin

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer