Nyhet

Skoglund förlänger med Sauerland: ”De har visat att de tror på mig.”

För ett par dagar sedan skrev det svenska framtidshoppet Erik Skoglund på för ytterligare fyra år hos Team Sauerland, stallet som varit honom troget sedan steget från amatör till proffs togs för sex år sedan. ”Samarbetet fungerar utmärkt och vi har hela tiden en bra dialog gällande min karriär” säger Skoglund (24-0, 11KO) till Fighter Magazine

Erik Skoglund har varit en del av det tyska storstallet Team Sauerland sedan proffskarriären tog fart 2010, men hur började egentligen det hittills framgångsrika samarbetet?

”Team Sauerland tog kontakt med mig under mina två säsonger i tyska Bundesliga.” sade Skoglund till Fighter Magazine

”När jag bestämde mig för att ta steget till professionell diskuterades det med ett fåtal andra men Team Sauerland var utan tvekan det alternativ som kändes mest seriöst.”

Och Eriks känsla verkar ha varit rätt, för den obesegrade sörmlänningen trivs såpass bra med sitt stall, att han i dagarna skrev på ett kontrakt för ytterligare fyra år till.

”Team Sauerland har tagit bra hand om mig från början och visat att dom tror på mig. Samarbetet fungerar utmärkt och vi har hela tiden en bra dialog gällande min karriär, som jag känner att dom värnar om på bästa sätt. Och vi har egentligen aldrig blivit oense om något. Vi har haft bra kommunikation hela tiden och hittat gemensamma lösningar som båda parter trott på.”

Om fyra år är det den 20:e januari 2016, och vi kände oss tvungna att fråga Erik vad han hoppas åstadkomma fram till dess.

”Under nästa avtalsperiod räknar jag med att få chansen att fightas om en VM-titel. Att Sauerland är rätt team att se till att detta blir verklighet är jag övertygad om. Det gäller bara att hitta den bästa vägen till toppen och sedan att hålla sig kvar där så länge som möjligt.”

”Går allt enligt planen är jag definitivt en av titelhållarna 2020.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer