Nyhet

Yigit bryter med Boguslavsky: ”Det är absurt”

Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att Anthony Yigit brutit samarbetet med sin långvarige tränare Vassili Boguslavsky. Anledningen är att Boguslavski reagerat starkt på att Yigit (16-0-1, 7KO) äntrat ringen iförd en t-shirt med motivet av den turkiska flaggan. ”Ja, tyvärr blev det så och jag tycker det är absurt.” sade den obesegrade 24-åringen till Fighter Magazine

”Men han gav mig ett ultimatum där jag antingen skulle sluta representera Turkiet, notera att jag representerar både Sverige och Turkiet med den svensk flaggan på shortsen och den turkiska på min t-shirt, eller hitta någon ny att jobba med. Och jag känner inte att man kan jobba med någon som tänker så.”

Boguslavsky har jobbat med Yigit sedan har var amatör, och tillsammans tog de sig till kvartsfinal i London-OS 2012. När Yigit sedan blev proffs fortlöpte en kort tid utan ”Valle” i ringhörnan, men snart var de åter partners.

”Jag kände att det inte funkade med Team Sauerlands tränare, så jag flyttade tillbaka till Valle som jag ändå jobbat så bra med som amatör.” sade Yigit

”Det känns tråkigt, men vi både kom överens om att det inte funkade, så då önskade han mig lycka till. Och därmed avslutades vårat samarbete.”

Boguslavsky valde att försvara beslutet via facebook.

”Anthony Yigit har representerat Sverige i tretton år, sedan hans första diplom-match till OS i London 2012. Han har representerat Sverige som proffs i femton matchen. Varför skall han helt plötsligt visa upp sig i den turkiska flaggan?” skriver Boguslavsky, och fortsätter;

”Det var kul att arbeta med Anthony, men att representera Turkiet och dess flagga, det får han göra med någon annan. Vi önskar honom all lycka till.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer