Nyhet

Mästarinnan tränar i nya TUF-säsongen

Så var bägge tränarna inför den nya säsongen av TUF 23 klara och på kontoret är de långt ifrån obekanta med varandra. Utanför TUF kan en säga att de båda konkurrerar om samma befordring.
Bantamviktstronen.

Vadå kontoret, tänker ni? Givetvis pratar vi om UFC:s oktagon där den nya tränarduon inför TUF 23 vanligtvis huserar. Bantamviktspjäserna Joanna Jedrzejczyk och Claudia Gadelha kommer numera att coacha varsin grupp fighters bestående av åtta manliga lätta tungviktare och åtta kvinnliga stråviktare där priset fortfarande är detsamma för den som slutligen står ensam kvar. Ett UFC-kontrakt och TUF-titeln. Första avsnittet kommer sändas den 20:e april klockan 22:00, amerikansk tid.

Redan nu kan vi också berätta att finalen kommer att sändas den 8:e juli i Las Vegas och att den kommer att dras av ett möte mellan just årets tränarduo Gadelha och Jedrzejczyk. För dig som inte minns bandet mellan Gadelha och ”copy-paste-namnet” Jedrzejczyk så möttes de under UFC on Fox 13: Dos Santos vs. Miocic där Gadelha förlorade på målsnöret mot polskan, via ett delat domslut. Förlusten innebar Gadelhas första och enda proffsförlust och enligt många, som sammanfattat mötet dem emellan, så är Gadelha förmodligen den som hotat Jedrzejczyk förlustnolla allra mest.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer