Nyhet

Fury stal showen när Wilder knockade Spzilka

Nio ronder tog det för WBC:s titelhållare i tungvikt, Deontay Wilder, att besegra polacken Artur Szpilka i Barclays Center, Brooklyn via en knockout som kommer att gå varm på tuben de närmaste dagarna. Men trots avslutningen var det något förvånande (men ändå inte) Tyson Fury som stal showen. ”Var som helst, när som helst. Jag kommer att slå dig som jag slog Klitschko, din luffare!” skrek Fury i amerikanens ansikte efter matchens slut.

Med lite gammal hederlig ’bobbin and weavin’ höll sig Szpilka (20-2, 15KO) kvar i en jämn fajt, och den polske southpaw-boxaren lyckades gott och väl att hålla sig undan Wilders tunga höger fram till slutet av nionde ronden, då han skickas i golvet med en brutal kraft.

”Han var halare än vad jag trodde.” sade Wilder (36-0, 35KO) till reporter Jim Gray efter matchens slut.

”Men vi har alltid tolv ronder på oss, och jag är väldigt tålmodig. Alla ronder kan inte vara vackra.”

Kort därefter var det tid för viktklassens regerande konung, Tyson Fury, att stjäla showen. Fury slängde sig upp i ringen och avbröt abrupt intervjun med Wilder, och en hetsig ordväxling utbröt som ni kan se i klippet från Showtime nedan.

Wilder klarade lördagsnattens test i Szpilka med bravur, men så länge ”Bronze Bomber” håller i WBC-bältet kommer han – uppenbarligen – inte undan de tyngsta grabbarna i divisionen. Tungvikten är i fortsatt förändring, och vi välkomnar den varmt! Framtiden ser ljus och underhållande ut.

Foto: Getty Images / Mike Stobe

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer