Nyhet

Ny utveckling – Nick Diaz kan fightas igen i sommar

Det slog ner som en bomb när Nick Diaz fick sitt straff av Nevadas idrottskommission. Då det var tredje gången han åkte dit för marijuana fick han, i september, hela fem års avstängning och 165 000 dollar i böter.  Nu har domen förändrats drastiskt.

MMA-världens reaktion på Nick Diaz väldiga straff i september var onekligen kraftfullt. Inte nog att fighters reagerade så var allting från fans till journalister i chock. Hur kunde det komma sig att en person som lagligt röker marijuana i sin stat åker dit på fem år samtidigt som Anderson Silva dopade sig och fick ett kort straff? Orättvist menade många och Nick Diaz själv tog genast rollen som den orättvist behandlade.

Georges St-Pierre vs Nick Diaz

Nevadas Idrottskommission menade att Nick Diaz inte nog med att han hade marijuana i blodet också hade ljugit för dem i ett frågeformulär trettio dagar innan matchen mot Anderson Silva den 31:a januari 2015.

Det faktum att Nick Diaz testade negativt på två av tre test brydde sig inte kommission om då han ljugit. Det var uppenbart att Nick Diaz advokat hade en minst sagt jobbig dag på jobbet.

Nu har Nevadas Idrottskommission ändrade sitt beslut, enhälligt. Straffet blir nu istället 18 månader (retroaktivt) och boten hamnar på 100 000 dollar. Detta innebär att Nick Diaz återigen kan fightas i UFC från och med första augusti i år (2016).

Nick_Diaz_vs_Carlos_Condit

Anledningen till ändringen i Diazfallet är lite speciellt för det har att göra med en miss från kommissionens sida. Nevadas Idrottskommission ska nämligen efter domslut fylla i beslutet skriftligen och överlämna till, i det här fallet, Nick Diaz advokater. UFC lätt sina advokater på Campbell & Williams ta hand om fallet under hösten och nu har det alltså lett fram till att kommissionen ändrat sin dom.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer