Artikel

Ilir Latifis match i helgen: Vem är egentligen Sean O’Connell?

Ilir Latifi går i helgen sin sjätte UFC-match och det mot Sean O’Connell. Men vem är egentligen Ilirs motståndare?

Ilir Latifi vet vi allting om. Hans legendariska inhopp mot Gegard Mousasi, hans två vinster i rad på avslut, hans förlust mot Jan Blachowicz och hans senaste seger mot Hans Stringer på knockout efter inte ens en minut.

Ilir gör inget väsen av sig. Hans ”snack” sker främst i form av en stenhård attityd och kämparvilja i buren. Han är dessutom lika intelligent som han är skicklig MMA-fighter. Ilir är både lugn och ödmjuk. Han gör det som känns rätt och innebär det att tacka nej till en filmroll han tycker är stereotyp så får det bli så.

Sean O’Connell

Sean O’Connell (17-6) är Ilirs motståndare. Han är en 32-årig tuffing som började sin karriär 2007 utan att ha tränat MMA. Han vann tre matcher i rad med mer eller mindre ingen specifik kampsportsträning och när han i april 2008 hade ett record på 6-2 så började han ta sin karriär mer seriöst.

Sean O’Connells bakgrund är inom amerikansk fotboll och senare brottning. Han började träna lite kickboxning och det räckte till flera segrar i rad via TKO/KO i rond 1.

Med sitt record på 6-2 i bagaget fick han chansen i TUF, men åkte ut i matchen om att få komma med i showen.

Istället för att ge upp så fortsatte Sean O’Connell att gå matcher och vid årsskiftet 2010-2011 så beslöt han sig för att verkligen satsa stenhårt. 2011 var ett delvis tufft år då det bara blev en match som han vann på TKO. 2012 gick han en fight mot Trevor Carlson (10-2) och tog hem segern via domslut. Trevor är en riktigt vass fighter som säkerligen kommer börja gå matcher i UFC eller i Bellator (där han fightats en gång redan).

I maj 2012 gick Sean O’Connell helt över till Lätt Tungvikt och imponerade stort då han slog Kip Ramos på TKO efter bara 33 sekunder. Det har alltid varit Sean händer som varit farliga och i lätta tungvikten kom de till sin rätt. Sean O’Connell hann med en till match under 2012 och även den vann han på TKO (i rond 3).

Det dröjde till september 2013 innan Sean gick en ny match och det mot UFC-veteranen Marvin Eastman. Sean visade i den fighten att han är stabil och att hans brottning är riktigt bra. Matchen slutade med att Sean fick se sin hand upphöjd av domaren. Seans domslutsseger mot Eastman innebar att han var lite svårare att boka in för en till match, men i januari 2014 mötte han Makhaile Wedderburn som inte bryr sig nämnvärt om sina motståndare. Sean tog enkelt hans om Wedderburn i första ronden och vann på karriärens andra Rear Naked Choke.

Connell

När Sean O’Connell inte går matcher är han radiopratare och jobbar också som kommentator. Han älskar att analysera MMA och bryta ner fighter och stilar är lite hans specialitet. Med en vinstsvit på sex raka så vände sig Sean O’Connell till Dana White i sändning och sa att han är redo för ett kontrakt. Han hade redan varit inne på det där med att vända sig till White, men nu kunde inte UFC göra annat än ge honom ett kontrakt.

I UFC-debuten gick det dåligt för Sean O’Connell som förlorade på Knockout i första ronden mot Ryan Jimmo. Bara två månader efter knockouten gick han en mycket tuff fight mot Gian Villante (14-6). Matchen vanns av Villante på delat domslut och blev Fight of the Night.

I januari 2015 behövde Sean O’Connell desperat en vinst. Han mötte Matt Van Buren och slog honom på TKO i rond tre. Även den matchen blev Fight of the Night.

I maj 2015 var det Anthony Perosh tur att bli slagen av Sean på TKO. Avslutet kom redan i början av rond ett, efter 56 sekunder. Med andra ord har både Ilir och Sean precis kommit från varsin seger på TKO efter mindre än en minut.

Sean O’Connell är känd för att vara rolig. Han är som sagt radiopratare och han älskar att skämta och driva med allt och alla. Även sig själv.

https://www.youtube.com/watch?v=w7uKx7YMYgY

Varje invägning Sean O’Connell är inblandad i gör han något nytt kul. Vad som väntar vid invägningen med Ilir Latifi vet vi inte, men det blir kul att se.

Såhär beskriver Sean O’Connell sina pranks på invägningarna:

Seans stil

När Sean fightas så gillar han att byta slag med sina motståndare. Han är inte så rädd för nedtagningar vilket innebär att han står rätt så upprätt. Han var främst i början av karriären rätt svag i sin grappling och den är även nu relativt rudimentär. Han förlitar sig mycket på sin vilja och sin styrka. Hans sparkar har sällan sett bra ut men händerna är vassa.

Oddsmakarna tror på Ilir Latifi.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer