Nyhet

Nacho: Golovkin kan förgöra Canelos karriär

I en intervju med Fighthub uttrycker sig den legendariske tränaren Ignacio ”Nacho” Beristain om boxningens just nu mest efterlängtade möte; Saúl ”Canelo” Álvarez mot Gennady Golovkin. Men Beristan är orolig över att Golovkin inte bara kan skada den unge mexikanens karriär, utan förgöra den helt.

Beristain, en Hall of Fame-tränare som bland annat stått bakom en av 2000-talets största boxningsprofiler i Juan Manuel Marquez, säger i en videointervju med Fighthub.tv att Canelo ska akta sig för att acceptera en batalj om mellanviktens tron mot den kazakiske knockout-kungen Golovkin.

”Jag är av åsikten att de (Canelos Team) inte borde ta den fajten.” sade Beristain

”Kazaken är mycket bättre boxare än Canelo. Hans stil är kanske inte lika spektakulär, men han är bättre.”

Foto: Ed Mulholland
Canelo levererar en höger uppercut i mötet mot James Kirkland. Foto: Ed Mulholland

”Kazaken är mycket bättre boxare än Canelo. Hans stil är kanske inte lika spektakulär, men han är bättre.” – Nacho Beristain

Så här långt är det inte direkt något kontroversiellt som den käre Beristain lägger fram. Många är nog överens om att Canelos bristande fotarbete kommer att exploateras hårt av den tekniskt överlägsne Golovkin, men ”Nacho” drar det hela ett steg längre, och säger att ”Triple G” rent av kan skicka den blott 25 år gamle mexikanen i pension.

”Hans teknik är annorlunda, och jag tror att han på ett eller annat sätt kan förgöra karriären för Canelo, som är den bäst säljande mexikanska boxaren idag. Men han kan bli större, och det vore viktigt för Mexikansk boxning. Men jag tror att kazaken skulle kunna få honom att lägga handskarna på hyllan.”

Gennady Golovkin v Marco Antonio Rubio

”Defensiven som Canelo visade upp mot Cotto, den kommer inte att vara tillräcklig för att stå framför kazaken under tolv ronder.”
– Nacho Beristain

Boxning är politik, och politik är pengar. En brutal knockout-förlust vore givetvis ett hårt nederlag för, inte bara Canelo själv, utan för hela Mexiko. Att som en enad, stolt boxningsnation få se sin egen superstjärna bli överkörd lär vara svårt att smälta, men varför tror Beristain att den risken är såpass överhängande?

”Tekniskt sett är Golovkin en bätte boxare, han slår hårdare, och han har en bättre haka…  och defensiven som Canelo visade upp mot Cotto, den kommer inte att vara tillräckligt för att stå framför kazaken under tolv ronder. ”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer