Nyhet

Andreas Ståhl får lämna UFC

Andreas Ståhl har dessvärre blivit meddelad att han kommer få lämna UFC.

Andreas Ståhl fick tidigare i veckan reda på att han dessvärre inte kommer få fortsätta fightas i UFC. Till Kimura.se berättar Andreas att UFC låtit meddela att om han vinner lite utanför UFC så är chansen stor att han återigen får kontrakt.

Ståhl förlorade sin debut i UFC mot Gilbert Burns och sen även, efter skador, mot Santiago Ponzinibbio nu i december.

Andreas Ståhl är en i raden svenska fighters som fått lämna UFC och tillsammans med de tre svenska fighters som lagt handskarna på hyllan efter förluster i UFC, nu nyligen, så börjar antalet svenskar bli klart färre i världens största organisation.

Kvar i UFC är Reza Madadi som senast förlorade en match, Nico Musoke som senast förlorade en match, Alexander Gustafsson som senast förlorade en jämn titelfight, Jycken som vunnit tre i rad nu och Ilir Latifi som vann senast.

Som tur var har minst en till svensk chansen att få kontrakt i UFC nu när David Teymur möter Martin Svensson.

Svenska UFC-fighters som inte längre tillhör organisationen: Per Eklund (inaktiv) David Bielkheden (aktiv och hoppas på kontrakt samt är värd ett kontrakt omedelbart), Hamid Corassani (Inaktiv), Mats Nilsson (Inaktiv), Tor Troeng (Inaktiv), Jörgen Kruth (gick aldrig sin debut men hade kontrakt), Andreas Ståhl (aktiv), Papy (aktiv), Chris Spång (aktiv), Niklas Bäckström (aktiv), Sirwan Kakai (aktiv) och Besam Yousef (aktiv).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer