Nyhet

UFC-fighter lägger handskarna på hyllan

Martin Kampmanns tioåriga proffskarriär är över. UFC-debuten gjorde han redan 2006, och under tiden har han bland annat besegrat Thales Leites, Carlos Condit, Jake Ellenberger och Thiago Alves. 

Nu har danske Martin Kampmann bestämt sig för att lägga handskarna på hyllan. Enligt honom så har han vetat om det ett tag, men inte gjort det offentligt. Varför, vet han själv inte. 33-åringen avslutar sin karriär med 20-7, och ett UFC-record på 11-6. MMA kommer alltid att vara en del av hans liv eftersom att han bland annat är tränare och håller seminarium. Däremot blir det mer tid över för honom att umgås med sin familj.

I had a lot of good fights. Some of the good fights that the fans tell me they enjoyed the most are the fights where I’ve been in really bad trouble and came back. I was really hurt, knocked down, and I came back from the brink of defeat to win. But those are not the fights I preferred to have. I preferred to come in and have a good, dominant performance. But those other fights are the ones that the fans remember, when I was close to defeat and when I had to dig deep and come back and win.

 

Martin Kampmann hade en fantastisk karriär i UFC och slog bland annat Rick Story och Carlos Condit. Tidigt i karriären var dansken i Solna och tävlade på EVT. Han tog paus från fightingen 2014 och få har nog trott att han skulle komma tillbaka. Han är idag en respekterad coach precis som flera andra tidigare UFC-fighters.

Idag meddelade boxaren Manny Pacquiao att han också lägger handskarna på hyllan. Läs hans historia här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer