Nyhet

Svensson: “2016 blir mitt år!”

Efter ett relativt tufft 2015 laddar Klara Svensson återigen upp batterierna inför ett nytt år med nya utmaningar. “Mitt mål är att kliva upp i ringen, boxas fantastiskt, och bjuda på underhållning.” säger den 28-årige Malmöboxaren till Fighter Magazine

Året som gick kantades av motgångar för Svensson (15-1, 5KO). Den tunga förlusten i titelmatchen mot argentinskan Anabella Farias i maj, följdes upp av en inställd hemmadebut i september till följd av sjukdom. Onekligen tufft, men “The Swedish Princess” försöker att se saken från den ljusa sidan.

“2015 var annorlunda för mig, och det har varit otroligt jobbigt. Men jag känner, med facit i hand, att jag lärt mig mycket och blivit starkare.”  sade Svensson till Fighter Magazine

“Mitt mål är att kliva upp i ringen, boxas fantastiskt, och bjuda på underhållning. Och självklart vill jag ha ett returmöte mot den regerande världsmästarinnan Farias. Om det skulle bli möjligt redan i år hade ingen blivit gladare än jag.”

“…Men jag känner, med facit i hand, att jag lärt mig mycket och blivit starkare.” – Klara Svensson om det tuffa året som gick.

Under 2015 tisslades och tasslades det en del om ett eventuellt svenskmöte mot Mikaela Laurén. Bland annat bad Svensson sin landsmaninna att “släppa kakburken” och Laurén kontrade med att likna Svensson vid en flaggstång. Men tyvärr har ordväxlingarna ännu inte resulterat i någon fajt.

“Jag tycker det är kul att det går bra för Mikaela, MEN det skulle vara väldigt intressant att se ett möte mellan oss två.” sade Svensson

“Eftersom att Mikaela boxas två viktklasser över mig skulle i så fall en catchweight vara aktuell, till exempel om vi möts på mitten i weltervikt.”

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer