Nyhet

Skoglund slet till sig segern mot Edwards

Det stod tidigt klart att Derek Edwards inte kommit till Rosvalla Arena i Nyköping enbart för stålarnas skull. Amerikanen gjorde sitt bästa, men igår kväll var det bästa inte gott nog för att överlista hemmasonen, den fortsatt obesegrade Erik Skoglund.

”Jag kunde inte hitta rätt avstånd, han kvävde mig på insidan.” sade Edwards efter matchens slut.

Skoglund, med ett klart övertag i längd och räckvidd, fick aldrig riktigt igång jabben på det sättet han borde. Men svensken neutraliserade å andra sidan Edwards anstormningar på ett sätt som fick amerikanen att se tämligen ineffektiv ut matchen igenom.

I rond sex utspelade sig en av få dramatiska sekvenser när Skoglund träffar Edwards med en stenhård uppercut som sänker amerikanen till kanvasen, men då Edwards drar med sig Nyköpingsboxaren i fallet blir situationen tilltrasslad och svårbedömd för ringdomaren – som valde att vinka av det som en halkning.

Överlag blev det en låst tillställning där Edwards försökte att komma in på insidan, men inte lyckades att etablera något när han väl var där. Skoglund var starkare på såväl lång som kort distans, och var t.o.m nära att slå ut amerikanen i slutet av sista ronden – men utan att lyckas.

De slutgiltiga poängsiffrorna löd 100-90, 99-91 och 99-92. Samtliga i favör till Skoglund.

 

Foto: Viasat Sport

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer