Nyhet

Fury: “Klitschko har aldrig mött någon som mig”

Den obesegrade britten Tyson Fury är ute efter tungviktstronen imorgon kväll när han ställs mot viktklassens gigant Wladimir Klitschko på ESPRIT Arena i Düsseldorf. Och Fury tror att hans förutsättningar är bättre än samtliga tidigare boxare som ställts mot den 39-årige ukrainaren.

“Skillnaderna mellan mig och tidigare motståndare till Klitschko är många.” sade britten till Sky Sports.

“De har alla varit runt 1,85, och bara gått rakt framåt och försökt landa sina tunga slag. De är medelmåttiga tungviktare. Klitschko har aldrig mött någon som mig; en 206 centimeter lång switch hitter, som är lika oortodox som en clown med dubbla vänsterfötter.” 

Fury, som kanske inte gjort sig känd för att vara en särskild vis eller finkänslig man, har dock i detta fallet helt rätt, och boxningsvärlden är nyfiken på hur Klitschko ska hantera en motståndare med ett klart övertag i såväl längd som räckvidd – speciellt med tanke på hur mycket ukrainaren förlitar sig på sin långa vänsterjabb. Att Furys fotarbete dessutom inte är något att fnysa åt, gör att vi kanske för första gången på väldigt länge, kommer att få se en Klitschko på jakt i ringen. Britten har också visat prov på goda boxningsegenskaper när distansen krymper, och kan – sin storlek och tyngd till trots – leverera riktigt vassa slag även när motståndaren står precis tätt inpå och försöker clincha, vilket Wladimir med all säkerhet kommer att vilja göra.

Trots dessa problem som Klitschko förväntas ställas inför imorgon, är den snart 40 år gamle “Dr. Steelhammer” fortfarande stor favorit imorgon. Och varför skulle han inte vara det? Med 67 matcher i bagaget och ett obesegrat facit sedan TKO5-förlusten mot Lamon Brewster för tolv(!) år sedan, har ukrainaren en i boxningsvärlden omatchad erfarenhet och en nästintill oövervinnlig aura kring sig.

Kommer Fury, med sitt oerhörda självförtroende, bli den förste boxaren på över ett decennium som lyckas överlista Kiev-boxaren? Eller blir britten bara en i raden som fallit offer för Klitschkos disciplinerade försvar och effektiva ett-två-kombinationer? Svaret får vi på lördag.

Fajten sänds på Viaplay med start 20.50.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer