Nyhet

Kosaka blir inte Fedors comebackmotståndare

Tsuyoshi Kosoka och Fedor Emelianenko kommer inte att mötas. De båda herrarna har visserligen officiellt bokats till samma gala men till olika datum.

När det började viskas i kulisserna om att Tsuyoshi Kosoka skulle ställas mot Fedor i comebacken så kändes det rimligt. Japanen var ju den första och enda att besegra Emelianenko mellan åren 2000-2010, fram tills ryssens förlust mot Fabricio Werdum under Strikeforce / M-1 Global. För er som inte minns eller sett matchen mellan Fedor och Kosoka så möttes de första gången under Rings – King of Kings, där mötet fick en smått tumultartad start. Efter bara ett par sekunder så träffade japanen Fedor med en elak armbåge som ledde till att matchen stoppades efter 17 sekunder och Kosoka tilldömdes segern.

Emelianenko gav dock igen med ett snarlikt mynt år 2005 då ryssen vann deras rematch efter att även den stoppats på grund av skada, denna gång till Tsuyoshi Kosoka nackdel.

Men, mötet herrarna emellan blir alltså inte verklighet. I alla fall inte denna gång. Rizin Fighting Federation har visserligen bokat dem båda till sina två galor men på olika datum. Tsuyoshi Kosoka kommer att gå sin match den 29:e december mot en motfighter som fortfarande är TBA och Fedor Emelianenko går som bekant sin match på nyårafton. Vi får därmed fortsätta att förundras över vem som blir ryssens framtida comebackmotståndare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer