KrönikaNyhet

IMMAF – European Open Birmingham 2015 – sista delen

Sista dagen på europeiska öppna mästerskapen och Sverige har 6 fighters i final! Vi har två brons klara sedan tidigare och vet alltså att vi totalt kommer ta 8 st medaljer på 13 tävlande i den här turneringen. En fantastisk prestation av våra svenska fighters! Hur det gick? Läs team trainer Anders ”Taxi” Ohlssons rapport nedan!

Blogg 22/11

Dagens matcher:
Anja går en tuff match mot en isländska som är riktigt vass. Det blir ett riktigt krig där Anja gör en stark insats men tyvärr drar det kortaste strået och förlorar på tko pga ground and pound.
Anja har gjort en otroligt bra turnering och belönas med ett silver!
Anja
Joel har två VM-silver sedan tidigare och är nu återigen i final i en stor internationell turnering. Riktigt imponerande!
Matchen idag såg ut som matcherna övriga dagar, Joel har kontroll på samtliga distanser och dominerar motståndet på samtliga positioner.
Ringklockan ljuder och Joel får sitt efterlängtade och välförtjänta guld!
Joel
Irman kommer ut med hårda slag men blir efter ett tag fasttryckt mot burväggen. Andra ronden samma sak men motståndaren lyckas ta fighten till marken och jobbar effektivt med ground and pound. I tredje ronden tryter tyvärr Irmans ork och vi inkasserar en förlust på en americana. Silver även till Irman!
Irman
Gabriella har under veckan jobbat riktigt bra med sitt fotarbete och konstant rörelse i det stående gamet. Så även idag. Hon möter en riktigt bra finska och matchen är jämn. Jag tycker Gabriella träffar hårdare i första ronden, förlorar andra men kommer ut i tredje och dominerar motståndet. En riktigt jämn batalj som absolut hade kunnat gå Gabriellas väg men tyvärr inkasserar vi en förlust även här. Gabriella har gjort en grymt bra insats under veckan och belönas  med ett silver!
Gabriella
Cornelia går in mot en längre motståndare och båda slänger slag. Hon träffar hårdast men det finska motståndet utnyttjar sin räckvidd och pressar mest. Cornelia lyckas ta ner sin motståndare men hon är jobbig att hålla kvar. Domarna dömer vinst till finskan och även Cornelia får en silverpeng!
Cornelia
Sist ut för dagen är Rostem som möter en väldigt lång norrman. Trots detta är det Rostem som styr boxningen och även tar ner matchen till marken. Väl där är han dominant och vår norska fighter får hela tiden bekymra sig över försvaret. Rostem dominerar matchen igenom och vi får dagens andra guldpeng!
Rostem
Europeiska öppna är alltså slut för den här gången och vi kan konstatera att svensk MMA håller världsklass!

Glädje över resultatet såklart men ändå lite tomhetskänsla över att det var sista gången det här gänget tillbringar mästerskapsveckor ihop. Vissa ur landslaget kommer nu satsa på vidare karriär inom proffsMMA medan några kommer satsa hårt på SM om tre veckor.
Vinst där så har man ytterligare ett års äventyr framför sig och det ser vi alla fram emot!
Gänget
Nu är det dags att cementera vår plats i världstoppen inom MMA!

Go Team Sweden!

Totalt tog alltså Sverige 8 medaljer på 13 tävlanden!

Brons:
Renato Vidovic, -61,2 kg – Bantamvikt
Ante Agneby, -65,8 kg – Fjädervikt

Silver:
Irman Smajic, -120,2 kg – Tungvikt
Anja Saxmark, 56,7 kg – Flugvikt
Cornelia Holm, -65,8 kg – Fjädervikt
Gabriella Ringblom, -61,2 kg – Bantamvikt

Guld:
Joel Moya, -65,8 kg – Fjädervikt
Rostem Akman, -83,9 kg – Mellanvikt

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer