Nyhet

Inför UFC 193: Huvudmatcherna

Det är ingen underdrift att använda ordet ”hype” kring helgens UFC där två titelhållerskor ska försvara sina bälten. Rousey vs. Holm och Jędrzejczyk vs. Létourneau väntas smälla ordentligt när UFC 193 tar sig till Melbourne.

15 november närmar sig nu. Och det är mycket som gör helgens UFC 193 till någonting extra. För andra gången i UFC:s historia så är det fyra kvinnliga fighters som tampas i huvudmatch och co-main och det är ju, kanske som bekant, inte vilka damer som helst som kommer mötas natten till söndag, svensk tid. Vi bjuds dessutom på dubbla titelmatcher i ovannämnda möten.

Ronda Rousey och Holly Holm kommer att tampas om titeln i bantamvikt på det enorma Etihad Stadium i Melbourne i kvällens avslutande match. Rousey som klassas som UFC:s mest dominanta fighter någonsin har i sina senaste möten fullständigt kört över sitt motstånd. Hennes senaste fyra matcher har, sammanlagt, inte varat längre än 3 minuter och 10 sekunder och mycket talar för att hon plockar hem ännu en seger mot Holly Holm.

Holm, som klassas som en underdog i mötet dem emellan, är trots hennes odds en väldigt meriterad fighter med framgångar inom både boxning och kickboxning där hon försvarat titlar i tre olika viktklasser hela 18 gånger. Rousey verkar dock inte orolig över Holms strikingkunskaper då hennes självsäkra svar, efter att en reporter ställt frågan; ”Om hon tror att hon kan slå Holly Holm utan att använda hennes grappling”, löd.

”I think i can beat every girl in my division with one hand”.

Innan Rousey eventuellt får bevisa ordens slagkraft i praktiken så ska först Joanna Jędrzejczyk och Valérie Létourneau mötas i kvällens co-main titelmatch i stråvikt. Polskan Joanna har även hon radat upp vinster, senast mot Jessica Penne i sitt första titelförsvar, och förutom att vara divisionens bästa så är hon också obesegrad. Med siffrorna 10-0. Men även kanadensiskan Létourneau har varit framgångsrik då även hon plockat hem fyra raka segrar, tre av dem via domslut och en via teknisk knockout. Polskan verkar få ställa in sig på både ett uthålligt och slagkraftigt motstånd.

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer