Nyhet

Yigit mot Corley 19/12 – Form kontra erfarenhet

DeMarcus Corley har under sin karriär ställts mot sportens absolut bästa. Men oavsett tidigare motstånd, kommer amerikanen att äntra ringen som stor underdog mot den svenske publikfavoriten Anthony Yigit, när deras vägar korsas i Nyköping den 19:e december.

Judah, Mayweather, Cotto, Alexander, Maidana, Matthysse. Nej, det är ingen sex år gammal topplista från Ring Magazine jag rabblar upp, utan en handfull av de namn som mött – och besegrat – DeMarcus ”Chop Chop” Corley. 41-åringen ifrån Washington D.C. lär av den anledningen inte nämnvärt höja på ögonbrynen när Yigit, på sedvanligt manér, kommer att gå på offensiven innanför repen om en och en halv månad. Men oavsett om Yigit inte kan erbjuda något Corley inte sett förut, finns det en enorm formskillnad dem bägge emellan, vilket förmodligen kommer att bli avgörande.

24-årige Yigit kan vara i sitt livs form, medans ”Chop Chop” har förlorat tre raka mot motstånd huserande någonstans kring topp 50-60 i världen. Men det faktum att amerikanen i somras borde erhållit beslutet i tolvrondaren mot mexikanen Nery Saguilan, skvallrar om att Corley är i god vigör för sin ålder, och att han inte är någonting man bara kan skoja bort.

”Corley gjorde sin bästa insats på flera år.” skrev expempelvis boxingscene.com’s Jake Donovan om matchen.

På pappret är uppgiften långt ifrån Yigits tuffaste, men statistik och de siffror den byggs på går inte alltid att lita blint på. Speciellt inte när det handlar om självförsvarets ädla konst.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer