Nyhet

Mästarinnan lägger av inom 2-3 år

Joanna Jedrzejczyk är UFC:s rådande mästarinna i stråvikt och inom kort så ska hon upp för att försvara sin titel. Därför förföll det sig aning chockartat när hon annonserade sin avgång till FOXSport.

Hon kommer att gå match mot Valerie Letourneau om bara ett par veckor under UFC 193 den 15 november, i ett titelförsvaret som kommer att bli hennes andra i karriären. Men tydligen så verkar Joannas MMA-karriär redan skymta en ände.

I want to defend my title. I want to fight for maybe two or three years more. I want to be a legend in the future. Maybe if UFC is going to make 125 I would like to become a world champion in the 125 division.

Frågan vad hon kommer att göra efter att hon känner sig klar med sin UFC-karriär återstår att se. Stråviktsmästarinnan är sedan tidigare även en mycket prisad Muay Thai-utövare så måhända fortsätter hon på en annan gren av kampsportträdet.

Om du vill läsa mer om Joanna Jedrzejczyk finns här en längre artikel med UFC-fightern från Fighter Magazines första nummer!

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer