Nyhet

Inför UFC 193 den 14 november

Ronda Rousey vs Holly Holm och Joanna Jedrzejczyk vs Valerie Letourneau… Inte nog med att alla fighters får åka till ett somrigt Melbourne, alla UFC-fans får möjlighet att se två huvudmatcher med mästerskapsbälten på spel och det är inte vilka mästartitlar som helst heller.

Rousey är just nu den klarast lysande stjärnan i kampsportshimlen oavsett om vi talar om män eller kvinnor. Joanna har ett strikinggame med en sådan precision och speed att man nästan baxnar. Underhållande och ruggigt bra.

Deras motstånd har ifrågasatts en hel del. Först Holly Holm, som har en lysande boxningskarriär bakom sig men inte briljerat i sina vinster i UFC. Hon förs fram som den bästa boxaren i sin division, men frågan är om hon är redo för Rousey, eller om hon kanske skulle tjänat på att gå en eller två matcher till mot toppmotstånd innan titelmatchen.

Valerie Letourneau är liksom Jedrzejczyk övervägande en striker, men når inte samma kvalitet som mästaren i det stående. Hon har emellertid ett något bättre groundgame och hon har inte minst under sina tre senaste matcher som alla gåt till full tid visat att hon är både stryktålig och mentalt stark.

Hon menar själv att den mentala sidan är den viktigste i hennes förberedelser. Allt kring matchen är uppmärksammat och medialt uppblåst, men också extremt motiverande, säger Letourneau. Hon fortsätter med beskriva hur intensiteten i hennes trainingcamp har ökats successivt och att hon känner sig mer och mer redo för var dag som går.

Joanna Jedrzejczyk har scoutat Valeries senaste match mot Maryna Moroz som hon tyckte Valerie gjorde väldigt bra ifrån sig i. ”Mycket, mycket bra, speciellt stående, hon är helt rätt motståndare för mig” avslutar Joanna.

De har båda mött Claudia Gadelha, men valerie menar att det var för längesedan för att man ska kunna dra några långtgående slutsatser utifrån de. ”Vi har alla tre utvecklats sedan dess och våra stilar förändrats. Liksom mot varje tidigare motståndare har jag analyserat Joannas senaste match och letat öppningar, studerat hennes tempo och kombinationer. Sedan har jag gjort motsvarande även utifrån min egen senaste match.”

Tonläget mellan Rousey och Holm har varit ganska befriad från trashtalk. Rousey har hyllat holms boxning och Holm säger sig inte ha några problem med att stiga upp i oktagonen som solklar underdog. ”Det är ett test för mig, men det är också varje dag. Jag tränar på samma gym som Jon Jones och Carlos Condit och när de tittar vill man inte göra bort sig under sparringen. Ju mer man går igenom inför en fight, desto mer är det värt mödan” säger Holm. ”Folk sätter Ronda på en piedestal, men jag tror på mig själv. Det är det som fått mig att våga gå in i matcher förr och även vinna när jag varit nederlagstippad. I slutändan är hon bara en kvinna precis som jag.”

Den 14 november får vi se vilka som står och vilka som faller.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer