Nyhet

Nielsen förlänger med Team Sauerland – på gott och på ont?

Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att den danske supermellanviktaren Patrick Nielsen förlänger sitt kontrakt med det tyska stallet Team Sauerland. ”Jag är väldigt glad över detta.” sade 24-åringen. Men är det en lika bra nyhet för oss som står vid sidlinjen?

”Det är det största och bästa promotion-bolaget där ute, så det finns inga bättre alternativ för mig. Jag har varit med dem sedan arton års ålder, och de har gjort det möjligt för mig att göra karriär av vad jag älskar mest. De har försett mig med de bästa träningsanläggningarna, och de har gett mig chansen att gå stora fajter. Min dröm har alltid varit att bli världsmästare och jag är övertygad om att den drömmen, med deras hjälp, kommer att bli verklighet.”

Nielsen har under sin sex år långa proffskarriär bara lidit en förlust på 28 matcher, och av dessa har han vunnit 13 via knockout. Men sedan den ovan nämnda förlusten mot Dmitry Chudinov 2014 har Köpenhamnsboxaren ställts mot tämligen svaga motståndare – somliga huserande utanför topp 200 i viktklassen. Nielsen själv rankas i nuläget runt tjugonde plats av boxrec.com, men om framtida motstånd kommer att vara av samma klass som i de fem senaste fajterna, lär det dröja väldigt länge innan dansken tar sig upp till den högsta nivån av divisionen – om det nu är dit han vill.

För man kan ju tänka sig att Nielsen har det rätt gott som han har det. Med hjälp av sitt stall får han chansen att på bästa sändningstid i Danmark glänsa mot underlägset motstånd, och få bra betalt medans han gör det. En form av skyddad verkstad, om man vill låta elak.

Vi får hoppas att förlusten mot Chudinov inte avskräckte Nielsen, utan att det snarare sporrade honom till att nå högre höjder, och att fajterna mot slagpåsar ifrån världens alla hörn bara är en uppvärmning inför något mycket större.

Team Sauerland är inte direkt kända för att chansa i onödan, och för oss boxningsfans är en dylik egenskap inte alltid av det positiva slaget. Speciellt inte om det leder till en zon av bekvämlighet för såväl danska, som våra egna, svenska proffsboxare.

 

 

Foto: Photo Wende

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer