Nyhet

Granat laddar för knockout-seger på lördag

Adrian ”Gäddan” Granat har i rask takt klättrat uppåt på världsrankingen inom tungvikten, och imorgon kväll tänker Malmö-boxaren inkassera ännu en vinst till sitt fläckfria facit.

”Jag ska knocka honom.” säger ”Gäddan” om sin motståndare (via mrringside.se)

”Inom tre ronder smäller det.”

Den 24-årige skånepågen kommer att ställas mot amerikanen Darnell Wilson i Schulsportshalle i Hamburg, i en match där svensken är stor favorit. För trots sin gedigna erfarenhet – med över 48 matcher i bagaget – har 41-åringen från Cleveland, Ohio bara vunnit två av sina senaste tio fajter, och är långt ifrån en formtopp. Granat å andra sidan är fortfarande obesegrad, med åtta segrar varav sju via knockout. ”Gäddan” har dessutom fått en uppladdning i världsklass genom sparringträning med självaste tungviktskungen Wladmir Klitschko, så vad kan gå fel?

Svensken är för nuvarande rankad #88 enligt boxrec.com, men den forne SM-vinnaren spås klättra en bra bit högre innan karriären är slut – förhoppningsvis hela vägen.

Galan i Hamburg är ett välgörenhetsevenemang för tungviktaren Denis Boytsov, som ådrog sig en allvarlig skallskada under oklara omständigheter tidigare i år.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer