Nyhet

Rykte: Skoglund mot Edwards 19/12 i Nyköping?

Rykteskvarnen maler på ordentligt inom den nordeuropeiska boxningsscenen idag, och det är Erik Skoglund som står i centrum.

Ingen rök utan eld brukar det sägas, och i detta fallet får vi verkligen hoppas att det är sant, för flertalet nordiska medier skriver idag att Erik Skoglund väntas möta amerikanen Derek Edwards i Nyköping den 19:e december.

Känns motståndarens namn bekant? Inte konstigt. Edwards är mannen som skrällvann över Badou Jack våren 2014 genom en knockout i första ronden. Det är nästan pinsamt uppenbart att Team Sauerland gör ett försök att ställa de bägge svenskarna mot varandra, men inte mig emot – för Edwards är ett betydligt starkare namn än Cherviak (mannen som Skoglund besegrade för en dryg månad sedan) och ett klart steg uppåt för Nyköpings stolthet. Och vem kittlas inte av lite rivalitet två svenska boxare emellan?

Skoglund kommer givetvis inte ensam, utan fler lagkamrer ifrån Team Sauerland förväntas dyka upp; bl a Klara Svensson, Oscar Ahlin, Anthony Yigit och Otto Wallin. En riktig toppenkväll att se fram emot med andra ord!

Svensk proffsboxning är äntligen på gång!

 

Bild: Sandra Nordin – SN

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer