Nyhet

Imorgon smäller det – K1-galan Ringfight Simply The Best

Imorgon är det återigen dags för Ringfight att inta Galaxen i Borlänge. Denna gång för att arrangera den åttonde upplagan av Simply The Best. Galan kommer att innefatta 12 supermatcher varav fem av dem är titelmatcher. Innan galan föreläser den erfarne Mr. Stéphane Cabrera som också är grundare till World Kickboxing Network. Vid sin sida har han även legenden Osman Yigin som gått 198 matcher. Av dem har han vunnit 170, 80 via knockout. En annan legend, Alexander Gustafsson, kommer också att inta scenen i Borlänge. Detta för att hålla ett seminarium som startar upp kvällens gala.

De fem titlarna är:

WKN Kickboxing welterweight European Championship (Oriental Rules) / 69,900 kg

WKN International title Kickboxing Oriental rules / 64,400 kg

WKN International title Kickboxing Oriental rules / 60,300 kg

WKN Scandinavian title K1 rules / 76,200 kg

WKN Scandinavian title K1 rules /64,500 kg

Galans huvudmatch kommer att gå om WKN:s Europatitel i weltervikt (69,9 kg) Där möter Abdou Karim Chorr fransmannen Kevin Maertens. Chorr gick även match under Ringfights senaste gala i Februari, och kammade då hem ”Scandinavian WKN PRO title”. Han är en av tre från stockholmsklubben Sweden Top Team som gör upp om titlar under morgondagens gala.

Hemmafightern Hassan Moradi blir den första att äntra ringen och tar då emot Yousef Karim i galans första superfight. Sedan är det dags för fighterna att börja sin resa mot titlarna som koras senare under kvällen. I den första semifinalen för WKN:s Skandinaviska titel i 65,5 kilosklassen möts Stockholms Liam Borcheloui och Danmarks Youssef Assouik . Borcheloui gick match i samma län (Dalarna) för inte så länge sedan, och besegrade då Hussein Ibrahim som också finns med på matchkortet. I den andra semifinalen för WKN:s Skandinaviska titel i 65,5 kilosklassen möts Jonas Berglund och Norges mångmatchade Simon Santana. Simon Santana har 40 matcher i ryggsäcken, 11 av 31 vinster har kommit via knockout.

Ett par kilon tyngre, i 76,2 kilosklassen, är det dags för ännu en fyrmannaturnering. I den första semifinalen möts Meran Zangana och Nafir Akattal. Zangana är den första av Sweden Top Teams fighters som äntrar ringen. Han gick även match under Ringfight:s förra gala i Februari, och mötte då Sameer Siraj från Göteborg. Matchen bjöd på fyrverkerier, men bröts (en aning för tidigt enligt min mening) efter att Zangana fått ett jack på ögonbrynet. I den andra semifinalen i denna fyrmannaturnering möts Rinkeby Muay Thai:s Abdalla Habib och norrmannen Andreas Iversen.

Vidare till ännu en titelmatch som kommer att gå i 64,6 kilosklassen. Sweden Top Teams andra fighter, Hussein Ibrahim tar sig an Valentin di Quinzio från Belgien. Hussein gick match under Ringfights gala i Februari, och gick därifrån med sin arm upprest.

Galans enda dammatch är en titelmatch där Sandra Bengtsson, som nyligen blev bronsmedaljör i Roya World Cup, möter hon Ashley Gilson från Belgien. I denna match är det WKN:s Internationella titel i 60,3 kilosklassen som står på spel. OneChai Muay Thai:s Bengtsson är en tuff fighter med många matcher bakom sig, och hungern efter ännu en seger är stor.

Program:

Seminariet med Stéphane Cabrera och Osman Yigin är öppet för allmänheten, och startar 13:00. Seminariet med Alexander ”The Mauler” Gustafsson startar klockan 16:00. Seminariet kommer även att sändas via länken här. Biljetter till galan på Galaxen i Borlänge hittar du här. Har du inte möjlighet att närvara under morgondagens evenemang, men vill se galan så sänds den via länken här klockan 19:00-22.30.

Det officiella matchkortet:

WKN Kickboxing weleterweight European Championship (Oriental Rules) / 69,900 kg / 5×3 mn
Abdou Karim CHORR ( Sweden / Africa ) vs Kevin MAERTENS ( FRANCE )

WKN Scandinavian title K1 rules / 76,200 kg
Vinnare semifinal 1 vs. Vinnare Semifinal 2

WKN Scandinavian title K1 rules / 64,500 kg
Vinnare semifinal 1 vs. Vinnare Semifinal 2

WKN International Kickboxing Orientales rules title / 64,400 kg / 3×3 mn
Hussein Ibrahim (SWE) vs Valentin di Quinzio (BEL)

WKN International title Kickboxing Orientales rules / 60,300 kg / 3×3 mn
Sandra Bengtsson (SWE) vs Ashley Gilson (BEL)

Superfight K1 rules / +90,000 kg
Ehsan Barghi (SWE) vs. Majid Fallah (IRN)

Superfight K1 rules /66,800 kg
Albin Fajkovic (Bosnia) vs Emil Flystam (SWE)

WKN Scandinavian title K1 rules / 76,200 kg semifinal 2
Abdalla Habib (SWE) vs Andreas Iversen (NOR)

WKN Scandinavian title K1 rules / 76,200 kg semifinal 1
Meran Zangana (SWE) vs Nafir Akattal (DEN)

WKN Scandinavian title K1 rules / 64,500 semifinal 2
Jonas Berglund (SWE) vs Simon Santana (NOR)

WKN Scandinavian title K1 rules /64,500 kg semifinal 1
Liam Borcheloui (SWE) vs Youssef Assouik (DEN)

Superfight K1 rules /64,500 kg
Hassan Moradi (SWE) vs Yousef Karim (SWE)

 

Förväntningarna inför galan är skyhöga!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer