Nyhet

Rosado jämför Golovkin och Lemieux: ”De är lika starka, men…”

Philadelphia-sonen Gabriel Rosado har under sin karriär delat ringen med såväl Gennady Golovkin som David Lemieux. Till Fighthub berättar ”Gabe” vem han håller som vinnare på lördag, och varför.

Rosado (21-9,13KO) har inte vunnit sedan TKO-segern över Charles Whittaker 2012. Sedan dess har amerikanen förlorat fyra gånger, men har visat så pass mycket vilja på vägen att han likväl vunnit publikens hjärta. Två av dessa förluster kom mot Golovkin (2013) och Lemieux (2014). Så vad kunde passa bättre, än att Rosado får jämföra de bägge inför deras titelfajt i Madison Square Garden på lördag?

Vem som vinner?

”Det lutar åt Golovkin, men det är en fight som kan gå hur som helst på grund av att bägge slår såpass hårt.” sade Rosado till Fighthub.TV

Vem som är starkast?

”De är bägge lika starka. Men det är enklare att anpassa sig till Lemieux, alla hans slag kommer med kraft. Du kan nästan känna takten av dem. Golovkin däremot kan slå en ett-två bara för att kunna landa en hård krok. ”

Vem var tuffast att möta?

”Jag skadades i bägge matcherna. Cuts mot Golovkin och ett brutet okben mot Lemieux. Men Golovkin-fajten var tuffast. Den enda anledningen till att Lemieux-matchen blev svår, var för att jag inte såg något. Helt ärligt. Jag kände att det var en match där jag skulle knocka honom, där jag kunde knocka honom. Det handlade bara om att låta honom gå loss på mig, för att senare applicera press, ungefär som jag gjorde i fjärde ronden. Jag försökte att vinna, men skadan gjorde det väldigt svårt…”

För att se intervjun i sin helhet, kolla in klippet nedan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer