Nyhet

Efter BJJ-SM: Pilo Stylin om sportens långsiktiga framtid

26:e september tävlade Sveriges absoluta elit under SM i brasiliansk jiu-jitsu. Pilo Stylin, vice ordförande i svenska BJJ-förbundet, var självklart där och pratade om förbundets mål för att få sporten att fortsätta gå starkt.

Den första BJJ-tävlingen i Sverige ägde rum 1998 och sedan dess har sporten vuxit sig större både som motionsform och tävlingsidrott. Och nyligen så avverkades de Svenska Mästerskapen.

Någon som fanns på plats var Pilo Stylin, förbundsrepresentant, tävlingsgeneral och ansvarig och i eftertexterna av BJJ-SM så han pratar han nedan om nutida och framtida visioner för sporten och utifrån vilka medel förbundet gärna ser att idrotten växer.

– Dom flesta tänker bara på att det viktigaste är att det finns klubbar och att det finns träning. Men det är så mycket mer; Klimat i föreningarna, goda värdegrunder, bra utbildade ledare. Det handlar inte bara om att man ska kunna armlås, nedtagningar och fallteknik utan man behöver kunna förhålla sig till människor på ett bra sätt.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer