Postol efter KO-segern över Matthysse: ”Jag är redo att ena titlarna”

Ukrainske Viktor Postol inkasserade en oväntad knockout-seger över Argentinas Lucas Matthysse när de bägge gjorde upp om WBC-bältet i weltervikt i Carson, Kalifornien i lördags. Nu vill han möta WBO:s titelhållare Terence Crawford.

Ukrainske Viktor Postol inkasserade en oväntad knockout-seger över Argentinas Lucas Matthysse när de bägge gjorde upp om WBC-bältet i weltervikt i Carson, Kalifornien i lördags.

”Detta är en väldigt känslofylld stund…” sade Postol efter matchen.
”…Det har varit en livslång dröm. Sju år som proffs och nu står jag här som världsmästare, helt otroligt. Jag känner mig fortfarande ung, jag känner mig redo för vad som helst. Det här är bara början. Jag är redo att ena titlarna, möta de bästa. Detta blir en ny start för mig.”
Postol (28-0,12KO) genomförde en taktiskt god match mot förhandsfavoriten Matthysse (37-4,34KO) genom att utnyttja sitt övertag i längd och räckvidd, även om det till en början krävdes en del klinchande från ”Ice Man” för att hålla den envise argentinaren på avstånd.
Efter ett försök till forcering i sjunde och åttonde tog dock bränslet slut för ”maskinen” från Junín. Postol erhåll åter momentumet, vilket han tog väl tillvara på och avslutade matchen genom en kort, rak höger som tvingade Matthysse ned på knä – ett läge vilket argentinaren inte tog sig upp ifrån innan räkningen nått tio.
”Han träffade mig i ögat.” sade argentinaren ”Jag blev inte skadad, men jag såg ingenting och jag var rädd för att jag blivit blind. Detta var inte min kväll. Han var frustrerande att möta. Det var svårt att komma in på insidan. Det gick inte min väg, helt enkelt.”
För Postols del kan nu ett högintressant möte mot WBO:s titelinnehavare Terence Crawford bli verklighet. Amerikanen ämnar försvara sin titel den 24:e oktober mot Dierra Jean, och vid vinst för Crawford förefaller det inte otroligt att de bägge Top Rank-boxarna ställs mot varandra någon gång under nästa år.
”Jag är redo att möta Crawford…” sade Postol ”…men är han redo att möta mig?”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer